KABACZEK FASZEROWANY KASZĄ JAGLANĄ Z POMIDORAMI I OLIWKAMI

Składniki:

1 opakowanie kaszy jaglanej Lestello

6 dużych pomidorów

Pół szklanki czarnych oliwek

1 łyżka mielonej wędzonej papryki

Pół łyżki cukru

Szczypta cynamonu

2 duże kabaczki

1 ząbek czosnku

1 cebula

Sól

Pieprz

Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kabaczki umyć i przekroić na pół. Wydrążyć, tworząc coś na kształt miseczek. Wydrążony miąższ, pokroić i wrzucić do miski.

Kaszę jaglaną ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta.

Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pozbawić gniazd nasiennych. Następnie pokroić
w kosteczkę. Cebulę i czosnek, obrać i pokroić w drobną kostkę.

Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć cebulę z czosnkiem. Następnie dodać pomidory i miąższ z kabaczków, smażyć całość przez około 8 minut. Po tym czasie dodać mieloną, wędzoną paprykę, cukier oraz szczyptę cynamonu. Smażyć jeszcze przez 2 minuty. Zdjąć z ognia i dodać kaszę jaglaną oraz drobno posiekane oliwki. Wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem.

Przygotowanym farszem wypełnić wydrążone kabaczki.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , , , ,