JAMBALAYA Z KAPUSTĄ

Składniki:

450 g mielonej wołowiny

450 g kiełbasy, pokrojonej na 0,5 cm plasterki

1 cebula, posiekana

3 łodygi selera naciowego

1 ząbek czosnku, posiekanego

1 średnia główka kapusty, posiekanej

1 puszka (400 g) pomidorów

400 ml wody

200 g ryżu Lestello

sól czosnkowa do smaku

Sposób przygotowania:

Kiełbasę i seler naciowy pokroić w plasterki. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Kapustę poszatkować. W dużej patelni, na dużym ogniu, podsmażyć mieloną wołowinę z kiełbasą. Następnie dodać cebulę, seler i czosnek. Dusić, aż mięso się równomiernie przyrumieni. Dodać kapustę, pomidory, wodę i ryż. Doprawić solą czosnkową. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 35 do 40 minut, lub do momentu gdy ryż będzie miękki.

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł: