GULASZ Z ZIELONĄ SOCZEWICĄ, MARCHEWKĄ I DYNIĄ

Składniki:

Szklanka zielonej soczewicy Lestello

1 mała dynia hokkaido

3 marchewki

1 cebula

1,2 litra bulionu warzywnego

Sok z 1 pomarańczy

Pół łyżeczki cynamonu

1 łyżeczka curry

Sól

Pieprz

Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Dynię oraz marchewkę obierz i pokrój w kostkę. Cebulę również pokrój w drobną kosteczkę.

W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju. Zeszklij cebulę, a następnie dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę i dynię. Smaż całość około 3 minuty. Następnie zalej bulionem i dodaj soczewicę. Dopraw cynamonem, curry oraz solą i pieprzem. Wymieszaj i gotuj bez przykrycia, aż soczewica będzie miękka, a bulion odparuje, tworząc konsystencję gulaszu. Na koniec dodaj sok z 1 pomarańczy i wymieszaj całość.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , , ,