Gołąbki z kaszą

Składniki:

średnia główka białej kapusty

30 dag kaszy gryczanej Lestello

cebula kilka suszonych grzybów

10 dag wędzonego boczku

sól i pieprz

majeranek

3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Ugotować grzyby, odcedzić, na wywarze ugotować kaszę gryczaną. Cebulę i boczek pokroić, usmażyć. Kaszę zemleć z grzybami, dodać cebulę, boczek, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Z kapusty wyciąć głąb i obgotować w osolonej wodzie, osączyć, oddzielić liście. Na liście nakładać farsz, zwijać, układać w garnku, podlać wodą i dusić 30 min. Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
  • Leokadia

    Zrobiłam wg przepisu, smakowo są super. Na przyszłość nie mieliłabym kaszy.

    • LEste@llO

      Super! bardzo się cieszymy, że smakowało i zapraszamy do wypróbowania nowych przepisów 🙂