DYNIA FASZEROWANA KUSKUSEM Z GRZYBAMI

Składniki:

1 opakowanie kaszy kuskus Lestello

1 dynia piżmowa

1 łyżeczka kurkumy

Pół łyżeczki cynamonu

Pół łyżeczki imbiru

2 łyżki soku pomarańczowego

Pół kilograma pieczarek

2 łyżki masła

Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Kuskus zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut pod przykryciem.

Dynię wydrążyć i pozbawić pestek. Wydobyty miąższ pokroić w drobną kosteczkę i dodać do kuskusu. Doprawić cynamonem, kurkumą i imbirem. Wymieszać i odstawić.

Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać dwie łyżki masła i wrzucić pieczarki. Smażyć przez około 7 minut. Następnie zdjąć z ognia i wymieszać z wcześniej przygotowanym kuskusem. Dodać sok z pomarańczy i ponownie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Tak przygotowaną masą nafaszerować obydwie połówki dyni i wstawić całość do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec przez około 20 minut.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , ,