ZUPA KREM Z KUREK I ŻÓŁTEGO GROCHU

Składniki:

2 szklanki żółtego grochu Lestello

2 litry bulionu warzywnego

2 szklanki kurek

1 łyżka masła

Pół łyżeczki curry

Pół łyżeczki mielonej wędzonej papryki

Sól

Pieprz

Sposób przygotowania:

Groch namoczyć przez noc. Następnego dnia ugotować do miękkości w bulionie warzywnym.

Kurki umyć i podsmażyć przez około 5 minut na roztopionym na patelni maśle. Następnie przełożyć do ugotowanego grochu. Całość zblendować. Dodać curry i wędzoną paprykę. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli zupa będzie za gęsta, można dodać odrobinę wody.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: ,