ŻÓŁTA PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ JĘCZMIENNĄ Z WOŁOWINĄ

Składniki:

300 gramów polędwicy wołowej

1 opakowanie kaszy jęczmiennej Lestello

3 żółte papryki

Szklanka bulionu wołowego

1 marchewka

1 cebula

2 łyżki oleju

Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Kasze jaglaną ugotować do miękkości.

Polędwicę wołową pokroić w kostkę.

Na patelni rozgrzać olej i wrzucić drobno posiekaną cebule. Smażyć do momentu, aż stanie się szklista. Wrzucić pokrojona wołowinę i smażyć przez około 2 minuty. Po tym czasie dodać obraną i starta na tarce marchewkę. Wlać bulion i doprawić do smaku sola i pieprzem. Całość gotować pod przykryciem przez około 15 minut. Następnie wrzucić kasze, wymieszać i zdjąć z ognia.

Papryki umyć, przekroić na pół i pozbawić gniazd nasiennych. Każda połówkę nadziewać kasza z wołowiną. Tak przygotowane wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 10 – 15 minut.

Smacznego 😊

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , , ,