WIOSENNA SAŁATKA Z CZERWONEJ FASOLI

Składniki:

2 szklanki czerwonej fasoli Lestello

2 garście rukoli

8 pomidorków koktajlowych

50 gramów sera corregio

2 łyżki oliwy z oliwek

Sok wyciśnięty z połowy cytryny

Pół łyżeczki suszonego oregano

Szczypta soli

Szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:

Fasolę ugotować według instrukcji na opakowaniu i ostudzić.

Pomidorki koktajlowe pokroić w ćwiartki.

Do miski wrzucić rukolę, pomidorki koktajlowe oraz fasolę. Całość zalać wymieszą z cytryną i oregano oliwą z oliwek. Dodać sól i pieprz i wymieszać.

Przed podaniem posypać sałatkę plastrami sera corregio

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: ,