Tymbaliki ryżowe z makrelą

Składniki:

25 dag ryżu Lestello
1/2 l. bulionu jarzynowego
15 dag wędzonej makreli
5 dag marynowanej czerwonej papryki
jajko
cebula
majonez
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ryż wsypać do wrzącego bulionu, ugotować. Ostudzić. Jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać, posiekać. Makrelę oczyścić z ości, rozdrobnić. Cebulę obrać, posiekać. Paprykę osączyć z zalewy, pokroić w małą kostkę. Ryż. jajko, makrelę, cebulę i paprykę włożyć do miski, polać majonezem, wymieszać, przyprawić. Masą ryżową ściśle napełnić foremki, ugnieść, schłodzić w lodówce. Tymbaliki delikatnie wyjąć na talerz.

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł: