Tymbaliki z kaszy z morelami

Składniki:

składniki:

100 g kaszy jaglanej Lestello

200 ml wrzącej wody

8 suszonych moreli

szczypta soli

kilka kropel soku z cytryny

miód lub syrop klonowy do polania

Sposób przygotowania:

sposób przygotowania:

Morele pokroić w cienkie paseczki. Kaszę uprażyć na suchej patelni.

Przełożyć do garnuszka i zalać wrzącą wodą. Dodać morele i szczyptę soli.

Gotować na małym ogniu pod przykryciem, ok 15-20 min aż kasza wchłonie cały płyn.

Małe miseczki zwilżyć wodą, napełnić kaszą i docisnąć łyżeczką. Przykryć talerzykiem i odwrócić do góry dnem.

Tymbaliki z kaszy podawać na ciepło lub na zimno z miodem lub syropem klonowym.

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł: