Tort z fasoli

Składniki:

Ciasto:

Sposób przygotowania:

Migdały sparzyć, obrać ze skórki i dokładnie zemleć. Fasolę ugotować, obrać ze skórki i przetrzeć przez niezbyt gęste sito. Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z fasolą i migdałami, oraz delikatnie połączyć z tartą bułką i ubitą na sztywno pianą z białek.
Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką tortownicy i piec w 170 st.C około 40 minut. Białko jaja i cukier ucierać (mikserem) 5 minut, po czym dodać mąkę ziemniaczaną i jeszcze chwilę ucierać.
Zimne ciasto przekroić, przełożyć powidłami, a wierzch posmarować lukrem i udekorować migdałami

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:

Comments are closed.