Słodka zapiekanka z kaszy jaglanej

Składniki:

250 g kaszy jaglanej Lestello

300 g sera twarogu

200 g cukru

2 jajka

300 g świeżych lub mrożonych malin,

50 g wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:

Kaszę dokładnie płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy 10 minut, odcedzamy na sicie. Ser rozgniatamy widelcem i mieszamy z połową cukru. Resztę cukru ubijamy za jajkami i mieszamy z kaszą. Żaroodporną formę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Na dno formy wykładamy połowę ugotowanej kaszy jaglanej, na kaszę wykładamy ser. Następnie ser przykrywamy drugą połową kaszy jaglanej i rozgniecionymi malinami. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Całość wstawiamy do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i zapiekamy około 15 minut.

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł: