SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ, CZERWONA PAPRYKĄ, BROKUŁAMI I QUINOA

Składniki:

Szklanka fasoli czerwonej Lestello

Pół szklanki kaszy quinoa

1 czerwona papryka

6 różyczek brokułów

Sok z połowy cytryny

1 łyżka oliwy z oliwek

Pół pęczka natki pietruszki

Sól

Pieprz

Sposób przygotowania:

Fasolę namoczyć przez noc. Następnego dnia ugotować na miękko.

Brokuły ugotować na miękko. Kasze quinoa przygotować na sypko według instrukcji producenta.

Do miski wrzucić ugotowaną kaszę, fasolę, brokuły oraz pokrojona w kostkę czerwoną paprykę. Całość wymieszać. Polać oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Przed podaniem posypać drobno posiekaną natką pietruszki.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: