Sałatka z ciecierzycą

Składniki:

20 dag piersi z kurczaka
20 dag ciecierzycy Lestello
kilka grzybów mun
marchewka
garść rukoli
strąk papryki
2 łyżki oleju
po garści kiełków soczewicy i fasoli
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ciecierzycę namoczyć, zalać wodą, gotować 1-1,5 godz. , osączyć , kurczaka pokroić na paski, obsmażyć na oleju. Paprykę pozbawić nasion, marchew obrać. Warzywa pokroić w słupki. Grzyby namoczyć, pokroić na kawałki, poddusić na oleju razem z marchewką, i papryką. Do warzyw dodać mięso i ciecierzycę, przesmażyć, przyprawić solą i pieprzem. Dodać kiełki i rukolę. Wymieszać.

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł: