SAŁATKA Z RUKOLĄ, CIECIERZYCĄ I FETĄ

Składniki:

Pół szklanki ciecierzycy Lestello

2 garście rukoli

2 małe pomidory

10 zielonych oliwek

135 gram sera feta

1 łyżka octu balsamicznego

Pół łyżeczki soli himalajskiej

Pół łyżeczki mielonego kolorowego pieprzu

1 łyżka oliwy z oliwek

1 łyżeczka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Ciecierzycę namoczyć przez noc i ugotować do miękkości. Następnie ostudzić.

Do miski włożyć rukolę. Pomidory pokroić w półksiężyce i dołożyć do rukoli. Dodać ciecierzycę i pokrojona w kosteczkę fetę. Oliwki pokroić w drobną kostkę i również dodać do miski.

W szklance połączyć ze sobą oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, sok z cytryny oraz sól himalajska i mielony kolorowy pieprz. Wymieszać. Przygotowanym dressingiem polać sałatkę i wymieszać.

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: ,
  • Elzbieta Tereszkiewicz

    Bardzo gorąco polcecam produkty