SAŁATKA Z KASZĄ JAGLANĄ, ZIELONYM GROSZKIEM I MASŁEM

Składniki:

1 szklanka kaszy jaglanej Lestello
2,5 szklanki mleka
1,5 szklanki mrożonego zielonego groszku
1 ząbek czosnku
1 cebula
Sól
Pieprz ziołowy
Szczypta cynamonu
Szczypta kurkumy
3 łyzki masła

Sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną płuczemy pod bieżącą ciepłą wodą.

W garnku zagotowujemy 2,5 szklanki mleka. Kiedy będzie już gorąc,e dorzucamy kasze jaglaną i gotujemy około 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy z gazu i pozostawiamy pod przykryciem na 5 minut. Gotową kaszę odcedzamy, jeśli nie wchłonęła całego mleka.

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Następnie wrzucamy na roztopione na patelni masło. Smażymy na złoty kolor. Dodajemy mrożony groszek i dusimy pod przykryciem około 5 minut, co jakiś czas mieszając.

Na koniec dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną i doprawiamy solą, pieprzem ziołowym oraz kurkumą. Całość mieszamy i dodajemy jeszcze jedną łyżkę masła.

Smacznego! 

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , ,