PŁATKI RYŻOWE PO INDYSJKU

Składniki:

60 gramów płatków ryżowych Lestello

2 łyżki oleju

Szczypta asfarydy

Garść drobno posiekanych orzeszków ziemnych nie solonych i nie prażonych

Drobno posiekana cebula

Pół łyżeczki gorczycy

Pół łyżeczki kuminu

Pół łyżeczki kurkumy

2 zielone papryczki chilli

1 łyżeczka cukru

Sól

Pieprz

Ćwiartka cytryny

Sposób przygotowania:

Płatki przepłukać na sitku pod bieżącą wodą i odstawić na kilka minut.

Na rozgrzany na patelni olej wrzucić asfarydę i orzeszki. Gdy zaczną się rumienić dodać gorczycę i kumin. Może strzelać, jednak nie przejmujecie się tym. Mieszając dodać kurkumę pokrojone zielone papryczki chillii cebulę. Smażyć przez 3 minuty. Na koniec dodać płatki ryżowe i pozostałe składniki. Smażyć do momentu, aż płatki będą puszyste.

Podawać z ćwiartką cytryny do skropienia dania.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: ,