PLACEK RYŻOWY Z SEREM I CEBULĄ

Składniki:

1 opakowanie ryżu basmati Lestello

250 gram sera białego

200 gram sera peccorino

1 pęczek cebuli dymki

3 jajka

1 łyżka suszonego oregano

1 łyżka suszonej bazylii

Sól i pieprz

Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Ostudzić i zblendować.

Do misy miksera przełożyć ser biały, zblendowany ryż oraz pokrojoną i podsmażoną na p patelni cebulę. Dosypać oregano, bazylię oraz wbić 3 jajka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość nastawić do miksowania na około 7 minut.

Gotową masę przełożyć do okrągłej, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą, formy sernikowej. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez około 50 minut.

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: ,