PIECZONE JABŁKA Z KUSKUSEM

Składniki:

3 jabłka

Szklanka kaszy kuskus Lestello

1 łyżeczka pestek słonecznika

3 łyżeczki suszonej żurawiny

1 łyżeczka drobno posiekanych orzechów włoskich

1 łyżeczka miodu

Pół łyżeczki cynamonu

Sok z połowy cytryny

Sposób przygotowania:

Kuskus zalewamy wrzątkiem, nieco ponad jego powierzchnię. Dodajemy słonecznik, żurawinę i orzechy i odstawiamy na około 15 minut do napęcznienia. Następnie dodajemy miód, cynamon oraz sok z cytryny. Mieszamy.

Jabłka myjemy i odkrawamy górną część. Wydrążamy środek i usuwamy gniazda nasienne. Tak przygotowane wypełniamy farszem i przykrywamy odciętym kawałkiem jabłka.

Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30 minut.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , ,