Pasztet z soczewicy i fasoli

Składniki:
Sposób przygotowania:

Soczewicę i fasolę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Osączyć. Cebule obrać, posiekać, usmażyć na 2 łyżkach masła, ostudzić. Zmielić soczewicę, fasolę i cebulę. Czosnek posiekać i rozetrzeć z solą i 2 łyżkami masła. Do masy cebulowo-fasolowej dodać masło z czosnkiem, bułkę tartą, jajka i gałkę muszkatołową, doprawić solą oraz pieprzem i dobrze wymieszać. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i napełnić przygotowaną masą. Na wierzch położyć wiórki pozostałego masła. Pasztet skropić 2 łyżkami wody, przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st.C. Piec około 1 godz.

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:

Comments are closed.