Papryka Nadziewana

Składniki:

składniki:

30 dag mięsa mielonego

1 torebka ryżu Lestello

1 cebula

1 jajko

sól, pieprz

3 duże papryki

2 łyżki tartego żółtego sera

Sposób przygotowania:

sposób przygotowania:

Ryż ugotować na pół miękko. Cebulę obrać, posiekać i przesmażyć na oleju razem z mięsem. Posolić, popieprzyć i wymieszać z keczupem. Podsmażone mięso wymieszać z ryżem. Z papryk ściąć wieczka, usunąć pestki. Wydrążone papryki nadziewać mięsem z ryżem. Posypać z wierzchu żółtym serem i włożyć do formy. Podlać odrobiną wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st.C. Piec około 20 minut.

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł: