LEKKA SAŁATKA Z ZIELONA SOCZEWICĄ I JAJKIEM

Składniki:

1 szklanka zielonej soczewicy Lestello
2 jajka
1 czerwona papryka
1 czerwona cebula
Garść rukoli
Oliwa z oliwek
Sól czosnkowa
Świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:

Soczewicę ugotować do miękkości według instrukcji na opakowaniu.

Jajka ugotować na twardo.
Cebulę pokroić w pióra.
Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kosteczkę.

Na talerz wyłożyć kilka łyżek ugotowanej i ostudzonej soczewicy. Na nią rozłożyć trochę cebuli i papryki. Następnie położyć rukolę. Całość polać 1 łyżką oliwy z oliwek. Na wierzch położyć, ugotowane na twardo i przekrojone na pół, jajko. Posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Z podanego przepisu wyjdą dwa, pełne smaku i aromatu talerze sałatki.

Smacznego ☺

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , ,