LEKKA SAŁATKA Z KASZY JĘCZMIENNEJ I CUKINII

Składniki:

200 gramów kaszy jęczmiennej perłowej Lestello

Pół cukinii

1 marchewka

Gotowy mix sałat

Sól

Pieprz

1 łyżka octu jabłkowego

2 łyżki oleju rydzowego

Szczypta cynamonu

Sposób przygotowania:

Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu. Ostudzić.

Cukinię pokroić w plastry i zgrillować na patelni. Ostudzić i wrzucić do kaszy wraz z obraną i pokrojoną w cieniutkie słupki marchewką. Dodać mix sałat.

W szklance wymieszać ze sobą ocet i olej rydzowy wraz z połową łyżeczki pieprzu i soli. Dodać szczyptę cynamonu. Wlać do miski z sałatą i cukinią. Wymieszać. Lekka i szybka sałatka gotowa.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł: