KRĄŻKI CUKINII FASZEROWANE KASZĄ GRYCZANĄ BIAŁĄ Z POMIDORAMI

Składniki:

200 gramów kaszy gryczanej białej Lestello
1 mała cebula
2 cukinie
3 pomidory
Pęczek koperku
1 łyżeczka słodkiego mielonej papryki
Sól
Pieprz
Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kaszę gryczaną ugotować na sypko, według instrukcji na opakowaniu producenta.

Cukinię umyć i pokroić na grube plastry. Następnie każdy z plastrów wydrążyć a miąższ bardzo drobniutko posiekać. Krążki cukinii podpiec na patelni grillowej.

Pomidory sparzyć, pozbawić gniazd nasiennych i drobno posiekać. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Następnie zeszklić na oleju i dodać pomidory i miąższ z cukinii. Całość smażyć około 3 minut. Po tym czasie wymieszać zawartość patelni z ugotowaną kaszą gryczaną. Dodać słodką mieloną paprykę, sól, pieprz oraz drobno posiekany koperek. Wymieszać.

Tak przygotowanym farszem nadziewać grillowane krążki cukinii. Na wierzchu położyć plasterki pomidorów.

Smacznego ☺

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , ,