Kotlety pieczarkowe z kaszą

Składniki:

200 g kaszy gryczanej niepalonej Lestello

400 g pieczarek

100 g sera typu feta

1 jajo

2 ząbki czosnku

pieprz, sól

około 1 szklanka bułki tartej

olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Pieczarki podsmażamy na odrobinie tłuszczu. Możemy dodać wcześniej posiekaną cebulkę, jednak bez niej danie będzie bardziej lekkostrawne. Podsmażone pieczarki siekamy w melakserze na drobne kawałeczki. Do dużej miski wkładamy kaszę, jajko, pieczarki, zmiażdżony czosnek, sól, pieprz i pokruszony ser feta. Jeśli masa wyjdzie zbyt rzadka, dodajemy około 1/2 szklanki bułki tartej. Formujemy kotleciki. Obtaczamy w tartej bułce i smażymy z obu stron na złoty kolor.

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł: