KASZA JĘCZMIENNA Z BOBEM, PISTACJAMI I TYMIANKIEM

Składniki:

200 gramów kaszy jęczmiennej Lestello

1 szklanka mrożonego bobu

Garść pistacji

2 łyżki poszatkowanego świeżego tymianku

2 łyżki oliwy z oliwek

Sok z połowy limonki

Pół łyżeczki pieprzu ziołowego

Sól

Sposób przygotowania:

Kaszę jęczmienną ugotować na sypko według instrukcji na opakowaniu producenta.

Pistacje obrać i lekko poszatkować. Dodać do ugotowanej kaszy wraz z ugotowanym na miękko bobem. Wrzucić poszatkowany tymianek. Doprawić solą i pieprzem ziołowym. Wlać oliwę z oliwek i sok z limonki. Wymieszać całość.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , ,