NALEŚNIKI JAGLANE

Składniki:

300 gram kaszy jaglanej

Pół szklanki mleka migdałowego

5 łyżek mąki ziemniaczanej

1 jajko

1 łyżka cukru pudru

1 łyżeczka cukru waniliowego

Pół łyżeczki proszku do pieczenia

Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną ugotować do miękkości.

Gdy kaszą się ugotuje, przełożyć ją do miski i dodać 1 jajko, mąkę ziemniaczaną oraz mleko migdałowe. Całość zblendować na jednolitą masę.

Do masy dodać cukier puder, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. Wymieszać.

Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju. Wykładać masę w małych ilości. Mają powstać małe naleśniczki. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z jogurtem naturalnym.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: ,