CZEKOLADOWE MUFFINY GRYCZANE

Składniki:

 

1 i ½ szklanki kaszy gryczanej Lestello

140 gramów masła

60 gramów gorzkiej czekolady

4 łyżki kakao

2 jajka

Pół szklanki brązowego cukru

Pół szklanki śmietany 12%

2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Kaszę gryczaną zmielić w młynku do kawy na mączkę.

Masło rozpuścić razem z czekolada w kąpieli wodnej. Dodać kakao i wymieszać.

Jajka ubić z cukrem. Dodać lekko ostudzona masę czekoladową, śmietanę, proszek do pieczenia oraz mąkę gryczaną. Całość zmiksować do powstanie jednolitej masy. Następnie wypełniać nią papilotki na muffiny. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: ,