CZEKOLADOWE KULECZKI Z PŁATKAMI OWSIANYMI I WIÓRKAMI KOKOSOWYMI

Składniki:

200 gramów masła

200 gramów cukru pudru

200 gramów płatków owsianych

100 gram daktyli

4 łyżki płynnego miodu

4 łyżki kakao

150 gramów wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:

Do garnka wrzucić masło i całkowicie je rozpuścić. Następnie dodać miód, kakao oraz cukier puder i energicznie wymieszać. Wszystkie składniki muszą się rozpuścić i ładnie ze sobą połączyć. Tak przygotowane zdjąć z ognia. Przestudzić przez około 5 minut.

Do masy dodać płatki owsiane oraz drobno posiekane daktyle. Całość wymieszać.

Dwoma łyżkami wybierać po trochu masy i formować kuleczki. Tak przygotowane odłożyć na 10 minut na papier do pieczenia. Po tym czasie, należy ręcznie uformować idealne kulki i obtoczyć je w wiórka kokosowych.

Gotowe kuleczki, można zostawić na noc w lodówce.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , ,