CIASTECZKA GRYCZANE

Składniki:

2 szklanki kaszy gryczanej białej Lestello

1 szklanka wiórków kokosowych

2 szklanki mleka sojowego

5 łyżeczek masła orzechowego

2 jabłka

Sposób przygotowania:

Kaszę gryczaną zmielić na drobna mączkę.

Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i zblendować, dodajemy do nich mąkę z kaszy gryczanej, wiórki kokosowe oraz mleko i masło orzechowe. Całość mieszamy szpatułka do połączenia się wszystkich składników. Musi powstać jednolita masa.

Masę wyłożyć do foremek na ciastka. Musi być ona lekko posmarowana olejem np. ryżowym.

Ciastka piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 25 minut. Warto sprawdzać ciasteczka podczas pieczenia. Jeśli Wasz piekarnik zbyt mocno grzeje, czas pieczenia może być krótszy. Ciasteczka powinny być rumiane, jednak nie przypalone. Po upieczeniu należy odstawić je do ostudzenia.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł: