BROWNIE JAGLANE Z MASŁEM ORZECHOWYM

Składniki:

500 gramów ugotowanej kaszy jaglanej Lestello

70 gramów mąki pełnoziarnistej

100 gramów brązowego cukru

100 gramów masła orzechowego

4 łyżki kakao

1 łyżka cynamonu

1 łyżeczka proszku do pieczenia

4 łyżki oliwy z oliwek

Garść mocno zmielonych orzechów

Sposób przygotowania:

 

Kaszę przepłukać pod bieżącą wodą i ugotować. Zostawić do ostygnięcia. Następnie delikatnie ją zblendować. Musi powstać jednolita masa.

Do miski z kaszą jaglaną dodać mąkę, cukier, masło orzechowe oraz kakao, cynamon, proszek do pieczenia i oliwę z oliwek. Całość miksować przez około 6 minut. Na koniec dodać mocno zmielone orzechy i wymieszać.

Przełożyć ciasto do kwadratowej formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 50 minut.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł: