BABECZKI Z GRANOLI Z JOGURTEM I JAGODAMI

Składniki:

1 szklanka płatków owsianych Lestello

1 szklanka płatków jęczmiennych Lestello

Pół szklanki drobno poszatkowanych orzechów włoskich

Pół szklanki drobno poszatkowanych migdałów

5 łyżek miodu

1 opakowanie jogurtu naturalnego

Szklanka jagód

Sposób przygotowania:

Płatki owsiane wymieszaj z jęczmiennymi oraz orzechami i migdałami. Dodaj miód i wymieszaj. Do foremek na babeczki przekładaj masę, dociskając ją do brzegów, tworząc koszyczki. Tak przygotowane, wstaw do lodówki na noc. Następnego dnia napełnij je jagodami z jogurtem. Pyszne babeczki na śniadanie gotowe.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , , ,