Najpopularniejsze przepisy

  • SAŁATKA Z RUKOLĄ, CIECIERZYCĄ I FETĄ

    Pół szklanki ciecierzycy Lestello 2 garście rukoli 2 małe pomidory 10 zielonych oliwek 135 gram sera feta 1 łyżka octu balsamicznego Pół łyżeczki soli himalajskiej Pół łyżeczki mielonego kolorowego pieprzu 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny
    Zobacz więcej
  • SHAKSHUKA Z CIECIERZYCĄ

      ¾ szklanki ciecierzycy Lestello 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku Połowa cebuli 1 łyżeczka mielonego kminku 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżeczka suszonej ostrej papryki 3 jajka Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • PIECZONA PAPRYKA NA ZIELONE SOCZEWICY Z DRESSINGIEM JOGURTOWO – CZOSNKOWYM

    1 szklanka soczewicy zielonej Lestello 10 mały marchewek 250 ml jogurtu greckiego Pół pęczka koperku 2 łyżki orzechów ziemnych 4 ząbki czosnku Sól Pieprz 1 cytryny
    Zobacz więcej
  • Deser jogurtowy

    250 ml gęstego jogurtu 4 łyżki płatków owsianych Lestello 250 dag malin 2 łyżki miodu listki mięty
    Zobacz więcej
  • Cielęcina z morelami

    • 1 kg chudej cielęciny, np. łopatki • 200 g ryżu Lestello • 2 łyżki masła • 200 g oscypka, bryndzy lub wędzonej mozzarelli • 2 średnie cebule • sól • biały pieprz • pół szklanki białego wytrawnego wina lub soku z pomarańczy • 150 g suszonych moreli • natka pietruszki
    Zobacz więcej
  • JAMBALAYA Z KAPUSTĄ

    450 g mielonej wołowiny 450 g kiełbasy, pokrojonej na 0,5 cm plasterki 1 cebula, posiekana 3 łodygi selera naciowego 1 ząbek czosnku, posiekanego 1 średnia główka kapusty, posiekanej 1 puszka (400 g) pomidorów 400 ml wody 200 g ryżu Lestello sól czosnkowa do smaku
    Zobacz więcej
  • KASZA JAGLANA Z SEREM I OWOCAMI

    250 g kaszy jaglanej Lestello 250 g sera białego 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru 150 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 100 g borówki amerykańskiej 1 łyżka pestek z dyni
    Zobacz więcej
  • MIODOWNIK Z KASZĄ MANNĄ

    Ciasto: 7 dag margaryny 7 dag miodu wielokwiatowego (lub innego) 4 łyżki śmietany (kwaśnej) 2 jajka 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 szklanka cukru Mąki tyle, żeby się zagniotło. (ok. 2 szklanek) Masa: 1/2 l mleka 8 łyżek kaszy manny Lestello 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła olejek cytrynowy kwasek cytrynowy. dżem z czarnej porzeczki
    Zobacz więcej
  • Szaszłyki z kurkumą

    składniki: 250 g ryżu Lestello mięso: 3 piersi z kurczaka marynata: pieprz czarny (łyżeczka) 1 łyżeczka kolendry 2 łyżeczki kurkumę 2 ząbki czosnku olej sos sojowy sok z 1 pomarańczy sos kokosowy: puszka mleczka kokosowego masło orzechowe (150g) brązowy cukier (łyżka) drobno posiekana mała cebula papryczka chilli (łyżeczka) czosnek (łyżeczka) imbir (łyżeczka) drobno pokrojone orzechy (50g)
    Zobacz więcej
  • Torcik z kaszy manny z truskawkami

    składniki: 200 g masła 150 g okrągłych biszkoptów 1 szklanka kaszy manny Lestello 120 g cukru pudru 1litr mleka 2 łyżki kakao (30 g)   Wierzch: 300 g truskawek 2 łyżki żelatyny (20 g) 1 łyżka cukru pudru owoce do dekoracji
    Zobacz więcej
  • Papryka Nadziewana

    składniki: 30 dag mięsa mielonego 1 torebka ryżu Lestello 1 cebula 1 jajko sól, pieprz 3 duże papryki 2 łyżki tartego żółtego sera
    Zobacz więcej
  • Dietetyczne batoniki bezglutenowe

    125 g mąki bezglutenowej do wypieków 70 g prosa ekspandowanego Lestello 1/2 łyżeczki sody 2 białka z jajka 130 g płynnego miodu 130 g rodzynek 100 g sezamu 100 g orzechów włoskich 25 g pestek słonecznika 25 g pestek dyni polewa: 200 g gorzkiej czekolady 150 ml śmietanki 30%
    Zobacz więcej
  • Blok czekoladowy z ekspandowaną pszenicą

    250 g masła 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 3-4 łyżki kakao 400 g mleka w proszku 2 szklanki pszenicy ekspandowanej Lestello 1 szklanka pokruszonych orzechów włoskich
    Zobacz więcej
  • Deser z pszenicą ekspandowaną

    2 szklanki pszenicy ekspandowanej Lestello 1 szklanka malin 1 łyżka cukru pudru 300 g jogurtu naturalnego maliny i mięta do dekoracji
    Zobacz więcej
  • Jabłka z ekspandowanym prosem

    4 jabłka 1 szklanka ekspandowanego prosa Lestello 3 łyżki ziaren słonecznika 1 łyżka rodzynek 1 łyżka miodu 1 łyżeczka cynamonu masło do smarowania naczynia żaroodpornego
    Zobacz więcej
  • Kotleciki z ekspandowanym owsem

    500 g mielonego mięsa indyka 4 łyżki zimnej wody 4-5 suszonych pomidorów w oliwie 3/4 szklanki owsa ekspandowanego Lestello sól, pieprz szczypta ostrej papryki 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka mielonej kolendry
    Zobacz więcej
  • Krówkowe z gryką

    – 70 g ekspandowanej gryki Lestello – 200 g krówek – 50 g pianek typu marshmallows o dowolnym smaku – 70 g masła
    Zobacz więcej
  • Kuleczki z prosa

    2 szklanki preparowanego prosa Lestello(40 g) 8 suszonych moreli 8 suszonych śliwek
    Zobacz więcej
  • Lekkie ciasteczka z pszenicą

    2 szklanki ekspandowanej pszenicy Lestello 1/4 szklanki cukru 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1/2 szklanki zmielonych migdałów 1 jajko
    Zobacz więcej
  • Mleko z owsem i owocami

    1 szklanka mleka 1/2 szklanki ekspandowanego owsa Lestello 1 łyżeczka miodu garść owoców
    Zobacz więcej
  • Omlet z ekspandowanym owsem i śliwkami

    2 jajka 1 łyżki mleka 1 łyżka mąki 1/2 szklanki owsa ekspandowanego Lestello olej do smażenia śliwki serek homogenizowany
    Zobacz więcej
  • Papryka nadziewana z pszenicą ekspandowaną

    4 papryki 2 cebulę 2 marchewki 2 ząbki czosnku 100 g szynki w kawałku 25-50 g pszenicy ekspandowanej Lestello 2 łyżki tartego sera żółtego sól, pieprz kilka listków bazylii olej
    Zobacz więcej
  • Surówka warzywna z owsem

    1 zielony ogórek 1 duży pomidor 1 cebula cukrowa 1/2 żółtej papryki 1/2 pęczka natki pietruszki 1 szklanka ekspandowanego owsa Lestello sos: sól, pieprz oliwa z oliwek sok z 1/2 cytryny
    Zobacz więcej
  • Sznycle panierowane w ekspandowanej gryce

    2 duże piersi z kurczaka 2 jajka mąka do panierowania gryka ekspandowana Lestello do panierowania olej do smażenia   Marynata: 100 ml jogurtu greckiego 3 łyżki sosu pomidorowego 1 łyżeczka przyprawy do drobiu 1/2 łyżeczki papryki w proszku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka oregano
    Zobacz więcej
  • Ciasteczka owsiane z morelami

    Składniki: 400 g płatków owsianych Lestello 250 g margaryny Kasia 165 g cukru 125 ml wody 1 garść suszonych moreli 1 garść orzechów laskowych 3 łyżki kakao cynamon do smaku
    Zobacz więcej
  • KAKAOWE KULECZKI

    1 szklanka płatków owsianych Lestello 3/4 szklanki cukru pudru 1 i 1/2 łyżki kakao 4 łyżki masła 1 łyżka alkoholu 3 szklanki mielonych orzechów włoskich 1/2 szklanki wody
    Zobacz więcej
  • Babeczki z kaszą gryczaną i serem

    Ciasto: 500 g mąki 150 g masła 4 łyżki oleju 100 g kwaśnej śmietany (tłustej) 2 jaja sól Nadzienie: 1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej Lestello 1 cebula pokrojona w kostkę 250 g białego sera 1 jajko oliwa sól, pieprz
    Zobacz więcej
  • Faszerowane piersi kurczaka

    4 piersi z kurczaka 8 kapeluszy suszonych grzybów 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej Lestello 1 łyżka startego na tarce sera żółtego sól, pieprz olej
    Zobacz więcej
  • Kotlety pieczarkowe z kaszą

    200 g kaszy gryczanej niepalonej Lestello 400 g pieczarek 100 g sera typu feta 1 jajo 2 ząbki czosnku pieprz, sól około 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia
    Zobacz więcej
  • Krupnik z kaszy gryczanej

    1,5 l wywaru mięsno-warzywnego 1/2 szklanki kaszy gryczanej niepalonej Lestello 10 pieczarek 1 czerwona papryka 3 łyżki keczupu sól, pieprz olej natka pietruszki
    Zobacz więcej
  • ZUPA Z PIECZONEJ PAPRYKI I CIECIERZYCY

    4 czerwone papryki 400 gram ziaren ciecierzycy Lestello 3 litry bulionu warzywnego 3 ząbki czosnku 1 duża czerwona cebula 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżka suszonej mielonej papryki 1 łyżeczka suszonego lubczyku sól pieprz ziołowy oliwa z oliwek do smażenia
    Zobacz więcej
  • KOTLETY Z RZEPY I RYŻU

    • 200 gram ryżu białego Lestello
    • 1 duża biała rzepa
    • 1 cebula
    • połowa pęczka natki pietruszki
    • 1 jajko
    • 3 łyżki bułki tartej
    • 1 łyżka zmielonej soli morskiej ziołowej
    • 1 łyżka pieprzu białego
    • olej rzepakowy do smażenia
    Zobacz więcej
  • Muffiny z jeżynami na kaszy gryczanej

    • 2 szklanki kaszy gryczanej
    • 1 szklanka brązowego cukru
    • 1 łyżeczka sody
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 2 łyżeczki cukru waniliowego
    • 2 jajka
    • 1 szklanka mleka
    • 0,5 szklanki oleju z pestek winogron
    • 150 gram jeżyn
    Zobacz więcej
  • Ciasteczka Owsiane z migdałami

    2 szklanki płatków owsianych Lestello półtorej szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 2 jajka szklanka brązowego cukru nierafinowanego 100 gram roztopionego masła łyżeczka proszku do pieczenia 100 gram zmielonych w młynku do kawy migdałów
    Zobacz więcej
  • Mleko z płatków owsianych

    • 200 gram płatków owsianych Lestello
    • 1500 ml gorącej wody
    Zobacz więcej
  • Szybka sałatka z brązowym ryżem

    • 200 gram brązowego ryżu Lestello
    • 1 cytryna
    • 1 limonka
    • Pęczek natki pietruszki
    • Łyżka miodu
    Zobacz więcej
  • DOMOWE BATONIKI MUESLI

    Zrzut ekranu 2016-09-06 o 20.05.07 200 gram płatków owsianych Lestello Garść szklanki migdałów Garść szklanki rodzynek Garść szklanki suszonej żurawiny Garść szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich Garść szklanki pestek słonecznika 4 łyżki miodu 1 szklanka miodu 1 jajko Pół łyżeczki cynamonu  
    Zobacz więcej
  • LEKKA SAŁATKA Z GRYKĄ EKSPANDOWANĄ

      1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta Miks sałat 1 świeży ogórek 3 łyżki gryki ekspandowanej 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny Szczypta papryki suszonej Szczypt bazylii suszonej
    Zobacz więcej
  • ZUPA FASOLOWA NA WĘDZONEJ PIERSI KURCZAKA

    Zrzut ekranu 2016-09-22 o 10.37.56 2 litry wody 200 gram białej fasoli typu Jaś Lestello 200 gram wędzonej piersi kurczaka 1 kiełbasa z piersi kurczaka 5 ziemniaków 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 3 liście laurowe 4 ziela angielskie 1 łyżka oleju Pieprz i sól do smaku 1 łyżka majeranku
    Zobacz więcej
  • CRUMBLE OWSIANE Z JAGODAMI

    1 szklanka płatków owsianych Lestello 2 szklanki jagód 1 łyżka miodu 2 łyżka oleju kokosowego 2 łyżki cukru
    Zobacz więcej
  • DOMOWE LODY WANILIOWE Z EKSPNDOWANYM OWSEM I OWOCAMI

    300 ml śmietany 30% 400 ml mleka owsianego 5 żółtek 6 łyżek miodu 1 laska wanilii Garść malin Garść jeżyn 3 łyżki ekspandowanego owsa
    Zobacz więcej
  • PIECZONA W ZIOŁACH CIECIERZYCA

    200 gram ciecierzycy Lestello 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka słodkiej suszonej papryki
    Zobacz więcej
  • KUSKUS Z PAPRYKĄ I ORIENTALNYMI PRZYPRAWAMI

    300 gram kuskusu Lestello 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 cebula 1 mała papryczka chili Sok wyciśnięty z jednej cytryny Szczypta cynamonu Pół łyżeczki curry Pół łyżeczki kurkumy 2 kawałki suszonego galangalu Kilka listków trawy cytrynowej Pół łyżeczki suszonej słodkiej papryki 4 łyżki oliwy z pestek winogron Sól i pieprz do smaku
    Zobacz więcej
  • KOTLECIKI Z BĄZOWEGO RYŻU, FASOLI I ORZECHÓW

    400 gram brązowego ryżu Lestello 150 gram fasoli drobnej Lestello 100 gram orzechów włoskich 1 jajko Szczypta słodkiej zmielonej suszonej papryki Szczypta suszony zmielonych pomidorów Olej do smażenia Sól i pieprz do smaku
    Zobacz więcej
  • ZUPA Z ZIELONĄ SOCZEWICĄ I OSTRĄ PAPRYKĄ

    2 litry bulionu warzywnego 300 gram zielonej soczewicy Lestello 3 ząbki czosnku 1 duża cebula Puszka krojonych pomidorów w zalewie 2 liście laurowe 1 ziele angielskie Pół łyżeczki ostrej mielonej papryki 3 średniej wielkości ostre papryczki chili Szczypta rozmarynu Szczypta tymianku Szczypta oregano Olej do smażenia Sól i pieprz do smaku
    Zobacz więcej
  • TRADYCYJNA GROCHOWA

    2,5 litra wody 300 gram grochu Lestello 7 ziemniaków 200 gram wędzonego boczku 1 cebula Pół pora 2 marchewki 1 pietruszka Pół selera 2 ząbki czosnku 4 ziarna ziela angielskiego 3 liście laurowe 1 łyżeczka majeranku Sól i pieprz do smaku Zasmażka: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki
    Zobacz więcej
  • GRYCZANE PANCAKES

    1,5 szklanki kaszy gryczanej Lestello Pół szklanki wody Pół szklanki mleka 1 jajko Pół łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Miód 2 nektarynki Olej do smażenia
    Zobacz więcej
  • OSTRE CHILI Z FASOLĄ

    200 gram fasoli Piękny Jaś tyczny Lestello 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 100 gram kukurydzy 300 ml bulionu mięsnego 3 papryczki jalapeno 1,5 łyżeczki mielonego kuminu 1,5 łyżeczki mielonej kolendry Pół pęczka świeżej kolendry 1 łyżeczka pieprzu cayenne 100 ml jogurty naturalnego gęstego 150 ml koncentratu pomidorowego Olej do smażenia Sól i pieprz do smaku
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA MAKARONOWA Z CZERWONĄ FASOLĄ

    1 szklanka czerwonej fasoli Lestello 1 czerwona papryka 1 pęczek szczypioru 1 cebula czerwona 2 szklanki makaronu typu świderki 2 pomidory Puszka kukurydzy Sól i pieprz do smaku 3 łyżki oliwy z oliwek Sok z połowy cytryny
    Zobacz więcej
  • BURGER Z KOTLETAMI Z CIECIERZYCY

    Kotlety: 1 opakowanie ciecierzycy Lestello 1 starta marchewka 3 łyżki mąki kukurydzianej 1 mała cebula Szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżeczki płatków owsianych 1 jajko Sól i pieprz do smaku Burger: Bułki żytnie pełnoziarniste Kilka listków szpinaku 2 pomidory czerwone 2 pomidory żółte 6 pomidorków cherry 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 1 cukinia
    Zobacz więcej
  • DUSZONA FASOLA Z WARZYWAMI

    1 opakowanie fasoli drobnej Lestello 2 papryki czerwone 2 pomidory 2 szklanki przecieru pomidorowego 1 pęczek szczypioru 1 większa cebula 1 łyżka cukru 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii Pół łyżeczki cynamonu Sól i pieprz do smaku 3 łyżki oleju z pestek winogron
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA DO PRACY Z FASOLĄ

    1 szklanka drobnej fasoli Lestello 1 pomidor 1 papryka czerwona 1 ogórek Garść szpinaku Pół opakowania fety Dressing: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny Szczypta pieprzu Szczypta oregano 2 łyżki wody
    Zobacz więcej
  • ZUPA KREM Z DYNI Z EKSPANDOWANYM OWSEM

    500 gramów dyni Pół cebuli 1 ząbek czosnku 1 marchewka Pół łyżeczki cynamonu Pół łyżeczki imbiru Sól i pieprz do smaku 3 łyżki oleju rzepakowe Pół szklanki ekspandowanego owsa Lestello 1 litr bulionu warzywnego
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z BURACZKÓW I ZIELONEJ SOCZEWICY

    300 gramów zielonej soczewicy Lestello 2 buraki 2 pomidory Szklanka zielonego groszku Pęczek szczypioru Sok z 1 cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka mielonej suszonej papryki Sól i pieprz do smaku
    Zobacz więcej
  • PASZTET Z ZIELONEJ SOCZEWICY

    250 gramów zielonej soczewicy Lestello 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 jajko 2 łyzki oliwy z oliwek 6 marchewek 1 pęczek koperku 1 łyżeczka świeżego tymianku Pół łyżeczki suszonej kolendry Pół łyżeczki pieprzu cayenne Sól Pieprz kolorowy
    Zobacz więcej
  • CIASTECZKA Z KASZY GRYCZANEJ Z JABŁKIEM, BANANEM I ORZECHAMI

    2 szklanki kaszy gryczanej Lestello 1 jajko 2 banany 1 jabłko 200 gramów masła 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczk proszku do pieczenia Pół szklanki płatków owsianych Lestello 1 szklanka mleka Pół szklanki orzechów laskowych 3 łyżki mąki orkiszowej
    Zobacz więcej
  • KRUCHE CIASTECZKA Z MĄKI GROCHOWEJ

    350 gramów grochu Lestello 200 gramów masła 80 gramów cukru pudru 3 żółtka 1 łyżka soku z cytryn
    Zobacz więcej
  • HUMMUS Z AWOKADO, BAZYLIĄ I LIMONKĄ

    1 szklanka ciecierzycy Lestello 3 łyżki tahiny (pasty sezamowej) 2 dojrzałe awokado Sok z 1 limonki Pół szklanki zimnej wody 10 listków świeżej bazylii 2 ząbki czosnku Sól Oliwa z oliwek
    Zobacz więcej
  • ORZECHOWO-CZEKOLADOWE KULECZKI

    2 szklanki ciecierzycy Lestello 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka drobno zmielonych orzechów włoskich 200 gramów masła 2 jajka 1 łyżka miodu 3 łyżki kakao
    Zobacz więcej
  • RACUCHY GRYCZANE

    300 ml mleka 10 gramów drożdży 150 gramów kaszy gryczanej prażonej Lestello 100 gramów mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki cukru Olej do smażenia
    Zobacz więcej
  • LEKKA SAŁATKA Z RYŻEM, POMARAŃCZĄ, ORZECHAMI I KREMOWYM SERKIEM

    200 gramów ryżu białego długiego Lestello Pół szklanki orzechów włoskich Kilka listków sałaty 1 pomarańcza 1 opakowanie serka homogenizowanego naturalnego sól pieprz 1 ząbek czosnku Szczypta mielonej słodkiej papryki
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z KASZĄ JAGLANĄ, ZIELONYM GROSZKIEM I MASŁEM

    1 szklanka kaszy jaglanej Lestello 2,5 szklanki mleka 1,5 szklanki mrożonego zielonego groszku 1 ząbek czosnku 1 cebula Sól Pieprz ziołowy Szczypta cynamonu Szczypta kurkumy 3 łyzki masła
    Zobacz więcej
  • CHLEB GRYCZANY

    2 szklanki kaszy gryczanej białej Lestello 0,5 szklanki wody 1⁄4 szklanki oleju rzepakowego 1⁄2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki soli morskiej Sok z połowy cytryny 1⁄2 łyżeczki oregano 1⁄2 łyżeczki bazylii
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z KASZĄ JAGLANĄ, MIGDAŁAMI I WARZYWAMI

    1 szklanka kaszy jaglanej Lestello 2,5 szklanki wody 1 ogórek 1 czerwona papryka 1 marchewka Pół szklanki migdałów Garść świeżej rukoli Garść świeżej czerwonej bazylii Pół pęczka natki pietruszki Kilka ziarenek czerwonego pieprzu Kilka ziaren ziela angielskiego 6 goździków 4 łyżki oliwy z oliwek
    Zobacz więcej
  • CIASTO JOGURTOWE Z KASZY MANNY

    2 szklanki kaszy manny Lestello 2 szklanki jogurtu naturalnego 6 łyżek cukru 2 jajka 2 łyzeczki proszku do pieczenia Szczypta soli 2 łyzeczki cukru waniliowego
    Zobacz więcej
  • MAKARON Z SOSEM POMIDOROWYM, FASOLĄ I PARMEZANEM

    Szklanka białej fasoli Lestello 2 łyżeczki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 2 puszki pomidorów krojonych w zalewie 1 cebula 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano Sól Pieprz Tarty parmezan 2 szklanki makaronu typu kolanka 
    Zobacz więcej
  • RYŻ Z WARZYWAMI NA PARZE

    1 opakowanie ryżu basmati Lestello 1 duży brokuł 1 czerwona papryka 1 spora marchewka Oliwa z oliwek 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka ziół prowansalskich Szczypta soli Szczypta pieprzu  
    Zobacz więcej
  • KOTLETY Z GROCHU

    1 szklanka grochu Lestello Pęczek natki pietruszki 1 łyżka płatków owsianych Lestello Pół łyżeczki majeranku 1 łyżeczka suszonej mielonej papryki Szczypta soli Szczypta pieprzu Pół szklanki mleka Olej do smażenia 1 jajko Bułka tarta do obtoczenia
    Zobacz więcej
  • HUMMUS BURACZANY

    1 szklanka ciecierzycy Lestello 2 buraki 3⁄4 szklanki tahini 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyzki soku z cytryny Pół szklanki wody Pół łyżeczki mielonego kuminu 2 łyżeczki chrzanu żurawinowego 1 łyżeczka skórki otartej z cytrny 4 ząbki czosnku Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • ZAPIEKANKA Z KASZĄ JAGLANĄ, DYNIĄ I SEREM FETA

    2 szklanki kaszy jaglanej Lestello 2,5 szklanki wody Połowa średniej wielkości dyni 5 gałązek rozmarynu 1 opakowanie sera typu feta 4 ząbki czosnku Oliwa z oliwek Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • JAGLANKA Z JABŁKAMI, CYNAMONEM, WANILIĄ I WIÓRKAMI KOKOSOWYMI

    1 szklanka kaszy jaglanej Lestello 2,5 szklanki mleka 1 duże jabłko 1 łyżka cukru brązowego Pół łyżeczki cynamon 1 łyżka cukru waniliowego Łyżka wiórków koksowych 2 łyżki masła
    Zobacz więcej
  • PAPRYKA ZAPIEKANA Z WARZYWAMI I SOCZEWICĄ

    1 szklanka zielonej soczewicy Lestello 1 bakłażan 1 duża czerwona cebula 4 czerwone papryki 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonej mielonej papryki 0,5 łyżeczki suszonego tymianku Sól Pieprz Tarty parmezan Olej do smażenia
    Zobacz więcej
  • OSTRA ZUPA KREM Z GROCHU

    1 opakowanie grochu łuskanego żółtego Lestello 2,5 litra bulionu warzywnego 1 większa papryczka chilli 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczk mielonej kurkumy 1 gałązka rozmarynu Szczypta cynamonu 1 cebula Sól Pieprz Olej do smażenia
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z MARCHEWKĄ, MŁODYM SZPINAKIEM I CIECIERZYCĄ

    1 szklanka ciecierzycy Lestello 1 opakowanie młodego świeżego szpinaku 2 marchewki 3 łyżki oliwy z oliwek Sok wyciśnięty z połowy limonki Pół łyżeczki suszonego mielonego czosnku Pół łyżeczki przyprawy curry Szczypta soli Szczypta pieprzu
    Zobacz więcej
  • RYŻ Z KREWETKAMI I GROSZKIEM

    1 opakowanie ryżu basmati Lestello 1 puszka zielonego marynowanego groszku 300 gramów krewetek koktajlowych 2 ząbki czosnku Sok z połowy cytryny Pół łyżeczki suszonego imbiru Sól Pieprz Olej do smażenia
    Zobacz więcej
  • OWSIANKA ZAPIEKANA Z ŻURAWINĄ

    1,5 szklanki płatków owsianych Lestello 3 szklanki mleka 200 gramów świeżej żurawiny 2 łyżki cukru 2 łyżki miodu 1 łyżeczka cukru waniliowego Laska cynamonu
    Zobacz więcej
  • WIEPRZOWINA Z CZERWONĄ FASOLĄ, GROSZKIEM, CIECIERZYCĄ I ZIEMNIAKAMI.

    2 łyżki ciecierzycy Lestello 2 łyżki czerwonej fasoli Lestello 2 ziemniaki Pół szklanki marynowanego zielonego groszku 200 gramów wołowiny 1 cebula Pół szklanki bobu 2 plastry marynowanej czerwonej papryki 1 łyżeczka mielonej słodkie papryki Sok wyciśnięty z połowy limonki 2 łyzki tartego sera żółtego Sól Pieprz Olej do smażenia
    Zobacz więcej
  • KASZA GRYCZANA DUSZONA Z WOŁOWINĄ I KALAFIOREM

    3 łyżki oleju roślinnego 1⁄2 pora 1⁄2 cebuli 1 ząbek czosnku 300 gram polędwicy wołowej 300 gram kaszy gryczanej Lestello 500 ml bulionu 300 gram kalafiora romanesco 1 łyżeczka mielonej kurkumy 1 łyżeczka mielonej kolendry Pół łyżeczki mielonej ostrej papryki Połowa pęczka natki pietruszki Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • MUFFINY BANANOWE Z ORZECHAMI NA MĄCE Z GROCHU

    Półtorej szklanki grochu żółtego Lestello 1⁄2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli 3⁄4 szklanki poszatkowanych orzechów włoskich 2 dojrzałe banany 3⁄4 szklanki brązowego cukru 1 jajko 1/3 szklanki oleju 2 łyżki soku z cytryny
    Zobacz więcej
  • JAJKA FASZEROWANE MUSEM Z GROCHU I ŻÓŁTEK

    8 jajek 1 szklanka grochu żółtego Lestello Pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka kurkumy 3 łyżki majonezu Sok z połowy cytryny Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • KUSKUS Z RZODKIEWKĄ I POMIDORAMI

    2 szklanki kaszy kuskus Lestello 4 rzodkiewki 2 pomidory Pęczek szczypiorku 500 ml bulionu warzywnego Sok z 1 limonki Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z FASOLĄ I KURCZAKIEM

    2 szklanki drobnej fasoli białej Lestello 2 świeże ogórki Pęczek szczypiorku 300 gram polędwicy z kurczaka w kawałku 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki chrzanu Sól Pieprz Sok z 1 cytryny
    Zobacz więcej
  • BABA ŚWIĄTECZNA NA MĄCE Z CIECIERZYCY

    250 gram masła 200 gram cukru 4 jajka Szczypta soli 150 gram mąki ziemniaczanej 150 gram ciecierzycy Lestello
    Zobacz więcej
  • DOMOWE MUESLI Z EKSPANOWANYM PROSEM

    1 opakowanie prosa ekspandowanego Lestello 1 szklanka rodzynek 1 szklanka płatków kukurydzianych Pół szklanki drobno posiekanych orzechów 4 łyżki miodu
    Zobacz więcej
  • PASTA Z CZERWONEJ FASOLI Z LIMONKĄ, POMARAŃCZA I KOLENDRĄ

    1 opakowanie czerwonej fasoli Lestello Sok z 2 limonek Skórka starta z jednej pomarańczy Pęczek kolendry 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki 2 łyżki oliwy z oliwek Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • KOTLETY Z CZERWONEJ FASOLI DO BURGERÓW

    1 opakowanie czerwonej fasoli Lestello 2 czerwone cebule Pęczek natki pietruszki 3 łyżki mąki kukurydzianej 2 żabki czosnku 1 łyżka mielonego cząbru 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki Olej do smażenia Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • KASZA GRYCZANA SMAŻONA Z KURCZAKIEM I SZPINAKIEM

    400 gram kaszy gryczanej prażonej Lestello 2 piersi z kurczaka 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 100 gram pieczarek 150 gram szpinaku Olej do smażenia 1 łyżka masła Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • KREWETKI W KREMOWYM PAPRYKOWYM SOSIE Z RYŻEM

    1 opakowanie ryżu białego długiego Lestello 300 gram krewetek 1 czerwona papryka 1 żółta papryka Puszka pomidorów krojonych w zalewie Pół łyżeczki kurkumy Pół łyżeczki curry Pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki Szczypta cynamonu Pół pęczka natki pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • LEKKA SAŁATKA Z ZIELONA SOCZEWICĄ I JAJKIEM

    1 szklanka zielonej soczewicy Lestello 2 jajka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula Garść rukoli Oliwa z oliwek Sól czosnkowa Świeżo mielony pieprz
    Zobacz więcej
  • SMOOTHIE Z ANANASA, BANANA I RYŻU

    2 szklanki ryżu białego długiego Lestello 1 świeży ananas 2 banany Pół łyżeczki imbiru 1 łyżka miodu 2 szklanki mleka Pół łyżeczki cynamonu
    Zobacz więcej
  • CIASTECZKA GRYCZANE

    2 szklanki kaszy gryczanej białej Lestello 1 szklanka wiórków kokosowych 2 szklanki mleka sojowego 5 łyżeczek masła orzechowego 2 jabłka
    Zobacz więcej
  • PIECZONE PIEROGI Z SOCZEWICĄ

    Ciasto: 500 gram mąki pszennej (typ 750) 250 ml śmietany roślinnej 40 gram drożdży 1 jajko + 2 żółtka 50 gram roztopionego oleju kokosowego 1 łyżeczka brązowego cukru Płaska łyżeczka soli Farsz: 250 gram czerwonej soczewicy Lestello 1 drobno posiekana cebula 1 jajko 1 łyżeczka brązowego cukru 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek Sól, pieprz Pół łyżeczki mielonej ostrej papryki Pół łyżeczki suszonego tymianku Pół łyżeczki suszonego majeranku
    Zobacz więcej
  • POMIDORY FASZEROWANE RYŻEM Z KREWETKAMI

    8 większych pomidorów Szklanka krewetek koktajlowych 1 szklanka ryżu Basmati Lestello 1 pęczek szczypioru Pół szklanki kukurydzy 1 cytryna 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonej kolendry Sól Pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek
    Zobacz więcej
  • POMARAŃCZOWA JAGLANKA Z BANANAMI

    4 łyżki kaszy jaglanej Lestello 1 szklanka wody Sok i miąższ z połowy pomarańczy 1 banan 1 łyżeczka ksylitolu Pół szklanki mleka Szczypta soli 1 łyżeczka miodu
    Zobacz więcej
  • GRILOWANY KURCZAK Z PIECZONĄ CIECIERZYCA I WARZYWAMI

    150 gram ciecierzycy Lestello 150 gram ryżu Basmati Lestello 1 łyżeczka czarnego sezamu Połowa awokado 1 pierś z kurczaka 1 szklanka drobno posiekanej czerwonej kapusty Półczerwonej papryki 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonej wędzonej papryki 1 łyżeczka oregano Szczypta imbiru Sól Pieprz ziołowy
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z ORZECHAMI I CZERWONĄ FASOLĄ

    1 opakowanie mixu sałat Garść orzechów włoskich Szklanka czerwonej fasoli Lestello 1 duża czerwona cebula Olej sezamowy 1 łyżeczka miodu Połowa limonki
    Zobacz więcej
  • RACUCHY MARCHEWKOWO – JAGLANE

    2 marchewki 2 szklanki kaszy jaglanej Lestello 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka czarnuszki Pół szklanki mąki razowej 1 łyżka sosu sojowego Pół łyżeczki mielonego chili Sól Pieprz 2 łyżki oleju rzepakowego
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ, OLIWKAMI I KOPERKIEM

    1,5 szklanki czerwonej fasoli Lestello Pół szklanki zielonych oliwek 2 łyżki drobno posiekanego koperku Oliwa z oliwek Pieprz kolorowy Sól Sok wyciśnięty z połowy pomarańczy
    Zobacz więcej
  • KURCZAK DUKKAH Z KASZA GRYCZANĄ I WARZYWAMI

    100 gram kaszy gryczanej białej Lestello 6 brukselek 50 gram jarmużu 6 różyczek brokułu Pół szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżka drobno posiekanej mięty 1 łyżka soku z cytryny 250 gram piersi z kurczaka 35 gram orzechów nerkowca 35 gram pistacji 1 łyżka suszonej kolendry 1 łyżka kuminu 1 łyżka sezamu 1 łyżeczka soli 3 łyżki oliwy z oliwek
    Zobacz więcej
  • KASZA JĘCZMIENNA Z PIECZARKAMI, GROSZKIEM I MARCHEWKĄ

    200 gram kaszy jęczmiennej perłowej Lestello Pół szklanki zielonego groszku 1 średniej wielkości marchewka 300 gram pieczarek 2 łyżki masła Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • KUSKUS Z ŻURAWINĄ I GRANATEM

    200 gram kaszy kuskus Lestello Garść suszonej żurawiny Połowa owocu granatu 2 łyżeczki curry Pół łyżeczki kurkumy Szczypta imbiru Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • NALEŚNIKI JAGLANE

    300 gram kaszy jaglanej Pół szklanki mleka migdałowego 5 łyżek mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego Pół łyżeczki proszku do pieczenia Olej do smażenia
    Zobacz więcej
  • PASZTET Z ZIELONEJ SOCZEWICY, GRZYBÓW I ORZECHÓW

    1 opakowanie zielonej soczewicy Lestello Szklanka orzechów włoskich 400 gram pieczarek 3 łyżki masła 1 łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżeczka suszonego tymianku Sól i pieprz ziołowy
    Zobacz więcej
  • PLACEK RYŻOWY Z SEREM I CEBULĄ

    1 opakowanie ryżu basmati Lestello 250 gram sera białego 200 gram sera peccorino 1 pęczek cebuli dymki 3 jajka 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżka suszonej bazylii Sól i pieprz Olej do smażenia
    Zobacz więcej
  • GRZYBY Z ZIELONĄ SOCZEWICĄ ZAPIEKANE POD PIERZYNKĄ Z BATATÓW

    1 szklanka zielonej soczewicy Lestello 1 marchewka 1 duża cebula 1 szklanka świeżych grzybów leśnych 2 duże bataty Pół łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka majeranku Sól i pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z KURCZAKIEM, RYŻEM I MANGO

    300 gram ryżu białego Lestello 1 duże mango Garść orzechów nerkowca 1 łyżka curry Szczypta kurkumy Sok z 1 limonki 1 łyżka miodu 2 łyżki poszatkowanej świeżej natki pietruszki
    Zobacz więcej
  • ZUPA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW Z RYŻEM

    150 gram ryżu Lestello 1 kg świeżych pomidorów 1 czerwona papryka 1 duża cebula 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Pół łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżka oliwy z oliwek 1 szklanka bulionu warzywnego
    Zobacz więcej
  • SŁODKO – OSTRA SAŁATKA Z CIECIERZYCY I CZERWONEJ CEBULI

    1,5 szklanki ciecierzycy Lestello 1 duża czerwona cebula 2 łyżki świeżej natki pietruszki 100 gram sera feta 1 łyżka miodu 2 łyżki soku z cytryny i 2 łyżki soku z limonki Sól i pieprz Odrobina słodkiej mielonej papryki
    Zobacz więcej
  • KADURDIJN Z CZERWONĄ FASOLĄ

    Ciasto: 800 gram mąki 1,5 szklanki jogurtu ½ szklanki mleka 2 łyżeczki suchy drożdży 1 jajko 30 gram masła 1 łyżeczka cukru Nadzienie: 1 czerwona papryka 1 szklanka czerwonej fasoli Lestello 250 gram mielonej wieprzowiny 200 gram sera żółtego 4 ziemniaki sól i pieprz 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki Olej do smażenia
    Zobacz więcej
  • KOTLETY Z CZERWONEJ SOCZEWICY

    1 opakowanie czerwonej soczewicy Lestello 4 jajka 3 ziemniaki 1 marchewka 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 1 łyżeczka suszonej wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego oregano Sól i pieprz Olej do smażenia Bułka tarta
    Zobacz więcej
  • BATONIKI MUESLI Z PESTKAMI DYNI

    150 gram mleka w proszku ¾ szklanki płatków owsianych Lestello 150 ml mleka 2% 1 łyżka masła orzechowego 50 gram pestek dyni 50 gram sezamu 50 gram migdałów
    Zobacz więcej
  • BORÓWKI ZAPIEKANE POD PŁATKAMI OWSIANYMI

    2 szklanki borówek 1 szklanka płatków owsianych Lestello Pół szklanki migdałów 2 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki miodu
    Zobacz więcej
  • SMOOTHIE RYŻOWO-GRUSZKOWE

    Pół szklanki ryżu białego długiego Lestello 1,5 szklanki mleka migdałowego 2 gruszki Pół łyżeczki imbiru 2 łyżki soku brzoskwiniowego
    Zobacz więcej
  • ZUPA Z PIECZONEJ PAPRYKI Z SOCZEWICĄ

    2 czerwone papryki 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 duża marchewka 60 gramów czerwonej soczewicy Lestello 60 gramów zielonej soczewicy Lestello 1,5 litra bulionu warzywnego Pół łyżki suszonej wędzonej papryki Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • DESER Z KASZY GRYCZANEJ I ŚLIWEK

    150 gramów kaszy gryczanej Lestello 150 ml jogurtu typu greckiego 500 gramów śliwek Garść orzechów włoskich 2 łyżki miodu 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka cynamonu 2-4 łyżki cukru Pół szklanki soku z cytryny
    Zobacz więcej
  • ZAPIEKANKA Z KASZY JAGLANEJ, SZPINAKU I KURCZAKA

    Ciasto: 300 gramów kaszy jaglanej Lestello 200 gramów piersi z kurczaka 100 gramów świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 1 cebula Pół łyżeczki kurkumy Pół łyżeczki imbiru Szczypta cynamonu 100 ml bulionu warzywnego Olej Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • GROCHÓWKA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ

    500 gramów wędzonej makreli 1,5 szklanki grochu żółtego Lestello 6 dużych ziemniaków 2 marchewki 1 pietruszka Pół selera Sól Pieprz Natka pietruszki Majeranek suszony Lubczyk suszony
    Zobacz więcej
  • PUDDING RYŻOWY Z CYNAMONEM

    100 gramów ryżu basmati Lestello 1 litr mleka migdałowego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka brązowego cukru Pół łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 gwiazdki anyżu
    Zobacz więcej
  • KUSKUS Z BRUKSELKĄ, GRZYBAMI, MARCHEWKĄ I PRZYPRAWAMI

    1 szklanka kuskusu Lestello 1 mała pierś z kurczaka 1 opakowanie mrożonej brukselki 1 duża marchewka Około 10 pieczarek 1 łyżka masła Sok z 1 limonki Dwie łyżki oliwy z oliwek Sól Pieprz 1,5 szklanki wrzątku 1 szklanka bulionu warzywnego
    Zobacz więcej
  • ZUPA KREM Z CIECIERZYCY Z SEREM

    2 szklanki ciecierzycy Lestello 1 łyżeczka kurkumy 2 litry bulionu warzywnego Pół łyżeczki imbiru 100 gramów tartego żółtego sera 3 kostki sera topionego śmietankowego Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • DYNIA FASZEROWANA KUSKUSEM Z GRZYBAMI

    1 opakowanie kaszy kuskus Lestello 1 dynia piżmowa 1 łyżeczka kurkumy Pół łyżeczki cynamonu Pół łyżeczki imbiru 2 łyżki soku pomarańczowego Pół kilograma pieczarek 2 łyżki masła Sól i pieprz
    Zobacz więcej
  • KASZA JAGLANA Z GRILLOWANĄ BRUKSELKĄ I SEZAMEM

    Półtorej szklanki kaszy jaglanej Lestello 300 gramów brukselki 3 łyżki sezamu 2 łyżki sosu sojowego 150 gramów sera koziego Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • KASZA JĘCZMIENNA Z CHILLI, SZPINAKIEM I CEBULĄ

    250 gramów kaszy jęczmiennej perłowej Lestello 1 papryczka chilli 1 średniej wielkości czerwona cebula Garść liści szpinaku Pół szklanki soku z cytryny Pół łyżeczki mielonej czerwonej papryki Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • PUDDING RYŻOWY Z DYNIĄ I POMARAŃCZĄ

    Połowa małej dyni hokkaido Pół szklanki ryżu basmati Lestello Sok z połowy pomarańczy Pół łyżeczki cynamonu 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka masła 200 ml mleka migdałowego ¾ szklanki wody + 1/3 szklanki wody Szczypta soli Garść orzechów włoskich
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z FASOLI Z ORZECHAMI

    2 szklanki fasoli Jaś Lestello Pęczek natki pietruszki Garść orzechów włoskich 2 łyżki miodu
    Zobacz więcej
  • ZUPA Z KASZĄ GRYCZANĄ I KLOPSAMI

    Półtorej szklanki kaszy gryczanej białej Lestello 1 marchewka 1 pietruszka 2 ziemniaki 1 cebula 2 ząbki czosnku Sól Pieprz 2,5 litra bulionu warzywnego Pół kilo mięsa mielonego 1 łyżka mielonej bazylii 1 łyżka mielonego oregano 1 jajko 2 łyżki bułki tartej Pół szklanki mąki  
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z ZIELONEJ SOCZEWICY

    Półtorej szklanki soczewicy zielonej Lestello Pół pęczka natki pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek Sok wyciśnięty z dwóch cytryn Pół łyżeczki suszonej bazylii Pół łyżeczki suszonego oregano Pół pęczka szczypioru Sól i pieprz
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z FASOLI I PAPRYKI

    1 i ½ szklanki fasoli Piękny Jaś tyczny Lestello 1 i ½ czerwonej papryki Pęczek szczypiorku Sok wyciśnięty z 1 limonki 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki bulionu warzywnego Sól i pieprz
    Zobacz więcej
  • SPAGHETTI A’LA BOLOGNESE Z SOCZEWICĄ

    Szklanka zielonej soczewicy Lestello 2 opakowania passaty pomidorowej 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżka suszonego oregano Pół łyżki mielonej suszonej papryki 1 i ½ łyżki cukru 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 1 cebula Sól i pieprz Opakowanie makaronu spaghetti
    Zobacz więcej
  • ZAPIEKANKA Z DYNIĄ, JARMUŻEM I CIECIERZYCĄ

    Szklanka ciecierzycy Lestello 1 mała dynia piżmowa 6 liści jarmużu 4 jajka Pół szklanki tartego parmezanu 1 cebula 2 łyżki oleju Sól i pieprz
    Zobacz więcej
  • KUSKUS Z POMIDORAMI, GRANATEM I KOLENDRĄ

    1 opakowaniu kuskus Lestello 2 duże pomidory 1 owoc granatu Pęczek świeżej kolendry Sok wyciśnięty z 1 pomarańczy Sól i pieprz
    Zobacz więcej
  • CZEKOLADOWY KREM Z CIECIERZYCY

    1 opakowanie ciecierzycy Lestello Garść orzechów włoskich 3 łyżki oleju kokosowego 6 łyżek kakao 2 łyżki miodu
    Zobacz więcej
  • SŁODKA SAŁATKA Z RYŻU I MANGO

    Pół opakowania ryżu basmati Lestello 2 banany 1 duże mango Pół szklanki mleka kokosowego 2 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżeczka cukru
    Zobacz więcej
  • ŻÓŁTA PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ JĘCZMIENNĄ Z WOŁOWINĄ

    300 gramów polędwicy wołowej 1 opakowanie kaszy jęczmiennej Lestello 3 żółte papryki Szklanka bulionu wołowego 1 marchewka 1 cebula 2 łyżki oleju Sól i pieprz
    Zobacz więcej
  • CZEKOLADOWE MUFFINY GRYCZANE

      1 i ½ szklanki kaszy gryczanej Lestello 140 gramów masła 60 gramów gorzkiej czekolady 4 łyżki kakao 2 jajka Pół szklanki brązowego cukru Pół szklanki śmietany 12% 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Zobacz więcej
  • ŚWIĄTECZNA GRANOLA

    2 szklanki miksu ulubionych orzechów 2 szklanki płatków owsianych Lestello Pół szklanki suszonej żurawiny Pół szklanki miodu 2 laski cynamonu 3 gwiazdki anyżu  
    Zobacz więcej
  • PUREE Z GROCHU I KAPUSTY

    1 kg kapusty kiszonej 1 kg grochu żółtego Lestello 2 duże cebule 3 łyżki masła 2 łyżeczki soli Pieprz 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka majeranku
    Zobacz więcej
  • PIECZONE JABŁKA Z KUSKUSEM

    3 jabłka Szklanka kaszy kuskus Lestello 1 łyżeczka pestek słonecznika 3 łyżeczki suszonej żurawiny 1 łyżeczka drobno posiekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka miodu Pół łyżeczki cynamonu Sok z połowy cytryny
    Zobacz więcej
  • KEKS ŚWIĄTECZNY

    2 opakowania ciecierzycy Lestello 5 jajek 5 żółtek 300 gramów cukru 100 gramów masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ok. 300 gramów owoców kandyzowanych oraz bakalii
    Zobacz więcej
  • ZUPA MIGDAŁOWA Z RYŻEM

    1 szklanka ryżu basmati Lestello 200 gramów migdałów bez skóry 2 litr mleka 2 laski cynamonu 1 laska wanilii Pół łyżeczki gałki muszkatołowej 1 szczypta soli 2 łyżki miodu
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ I MARCHEWKĄ

    Szklanka czerwonej fasoli Lestello 2 duże marchewki Sok z 3 mandarynek 1 łyżka suszonej natki pietruszki 1 łyżka miodu Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z FASOLĄ I BURAKIEM

    Pół szklanki drobnej fasoli Lestello 1 duży burak 2 szklanki pokrojonej drobno kapusty pekińskiej 4 łyżki jogurtu naturalnego Pół łyżeczki suszonego czosnku Pół łyżeczki pieprzu ziołowego Sól
    Zobacz więcej
  • ZUPA Z SOCZEWICY

    250 gramów zielonej soczewicy Lestello 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżka curry 1 łyżeczka wędzonej suszonej papryki 1 łyżeczka słodkiej suszonej papryki 4 łyżki oleju Pół łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego 4 liście laurowe 3 ziela angielskie
    Zobacz więcej
  • RISOTTO Z BOBEM, GROSZKIEM I GRILOWANYM SEREM KOZIM

    1,5 szklanki ryżu basmati Lestello 1 cebula 1 ząbek czosnku Pół szklanki białego wina Pół szklanki zielonego groszku Szklanka ugotowanego i obranego bobu 500 ml bulionu warzywnego 50 gram gorgonzoli Masło Oliwa z oliwek 2 krążki sera koziego Sól pieprz
    Zobacz więcej
  • KABACZEK FASZEROWANY KASZĄ JAGLANĄ Z POMIDORAMI I OLIWKAMI

    1 opakowanie kaszy jaglanej Lestello 6 dużych pomidorów Pół szklanki czarnych oliwek 1 łyżka mielonej wędzonej papryki Pół łyżki cukru Szczypta cynamonu 2 duże kabaczki 1 ząbek czosnku 1 cebula Sól Pieprz Olej do smażenia
    Zobacz więcej
  • KASZA JĘCZMIENNA Z MARCHEWKĄ I CEBULĄ

    300 gramów kaszy jęczmiennej perłowej Lestello 2 marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku Szczypta cynamonu 2 litry bulionu warzywnego Sól Pieprz Olej do smażenia
    Zobacz więcej
  • GULASZ Z ZIELONĄ SOCZEWICĄ, MARCHEWKĄ I DYNIĄ

    Szklanka zielonej soczewicy Lestello 1 mała dynia hokkaido 3 marchewki 1 cebula 1,2 litra bulionu warzywnego Sok z 1 pomarańczy Pół łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka curry Sól Pieprz Olej do smażenia
    Zobacz więcej
  • KUSKUS Z KREWETKAMI I WARZYWAMI

    1 opakowanie kuskus Lestello 12 małych krewetek Pół czerwonej papryki Pół żółtej papryki Pół zielnej papryki 1 mała marchewka 1 cebula Pół łyżeczki kurkumy Szczypta imbiru Pół łyżeczki mielonej ostrej papryki Sól Pieprz Olej do smażenia
    Zobacz więcej
  • BABECZKI Z GRANOLI Z JOGURTEM I JAGODAMI

    1 szklanka płatków owsianych Lestello 1 szklanka płatków jęczmiennych Lestello Pół szklanki drobno poszatkowanych orzechów włoskich Pół szklanki drobno poszatkowanych migdałów 5 łyżek miodu 1 opakowanie jogurtu naturalnego Szklanka jagód
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z KASZĄ QUINOA, CIECIERZYCĄ I WARZYWAMI

    1 szklanka kaszy Quinoa 1 szklanka ciecierzycy Lestello 4 rzodkiewki 4 pomidorki koktajlowe Garść liści szpinaku 6 różyczek brokuła 2 łyżki oliwy z oliwek Sok z 1 limonki
    Zobacz więcej
  • SMOTHIE DYNIOWO – OWSIANE Z CYNAMONEM I ANYŻEM

    Pół szklanki płatków owsianych Lestello 1 szklanka mleka Półtorej szklanki dyni w kostce 1 łyżka cynamonu Pół łyżeczki anyżu mielonego
    Zobacz więcej
  • KRĄŻKI CUKINII FASZEROWANE KASZĄ GRYCZANĄ BIAŁĄ Z POMIDORAMI

    200 gramów kaszy gryczanej białej Lestello 1 mała cebula 2 cukinie 3 pomidory Pęczek koperku 1 łyżeczka słodkiego mielonej papryki Sól Pieprz Olej do smażenia
    Zobacz więcej
  • STIR FRY Z KASZĄ JAGLANĄ, BROKUŁAMI, FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I JAJKIEM

    Pół szklanki surowej kaszy jaglanej Lestello 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej Lestello 2 łyżki oliwy extra vergine 1 łyżka masła 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka kurkumy 1 zielona papryczka jalapeno 2 jajka 1⁄2 cytryny 8 różyczek brokułu 120 gramów mrożonej fasolki szparagowej
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z CIECIERZYCY, CZARNEJ FASOLI I ZIÓŁ

    1 szklanka ciecierzycy Lestello Pół szklanki czarnej fasoli 2 łyżki drobno posiekanego koperku 1 mała papryczka chili 1 łyżka kolorowego ziarnistego pieprzu 1 łyżka grubej soli morskiej Pół łyżeczki suszonego oregano Pół łyżeczki suszonego majeranku 3 łyżki oliwy z oliwek Sok wyciśnięty z połowy limonki
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z KUSKUSEM, POMIDORAMI, OGÓRKIEM I MIĘTĄ

    1 opakowanie kaszy kuskus Lestello 4 pomidory 2 ogórki zielone Pęczek mięty 1 limonka 150 gramów sera feta 2 łyżki oliwy z oliwek Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • SOCZEWICA Z RYŻEM, KARMELIZOWANĄ CEBULĄ I NATKĄ PIETRUSZKI

    300 gramów ryżu brązowego Lestello 150 gramów soczewicy zielonej Lestello 2 średniej wielkości cebule 3 łyżki miodu Olej do smażenia Sól Pieprz Pół pęczka natki pietruszki
    Zobacz więcej
  • DESER CHIA Z PŁATKAMI OWSIANYMI I KIWI

    Szklanka płatków owsianych Lestello 2 owoce kiwi 4 łyżki nasion chia 150 ml mleka 1 łyżka miodu
    Zobacz więcej
  • PILAW Z JAGNIĘCINĄ I RYŻEM

    1 kg mięsa jagnięcego bez kości 400 gramów ryżu basmati Lestello 400 ml jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku 1 łyżka tartego imbiru 2 cebule 6 łyżek oleju 4 łyżeczki ziaren kminu 3 laski cynamonu Kilka ziaren pieprzu Kilka goździków 3 gwiazdki anyżu Kilka ziaren kardamonu 1 łyżeczka soli 1 litr wody Garść orzechów nerkowca
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA DO PRACY Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ PERŁOWĄ

    Pół szklanki kaszy jęczmiennej perłowej Lestello Pół szklanki pieczonej dyni w kostce Pół szklanki pestek z owocu granatu 1 łyżka oliwy z oliwek Sok z połowy cytryny
    Zobacz więcej
  • KISIR – SAŁATKA Z KASZY BULGUR Z POMIDORAMI, CEBULA I NATKĄ PIETRUSZKI

    300 gramów kaszy bulgur Lestello 2 łyżki koncentratu pomidorowego Około 15 małych pomidorków daktylowych 1 mały ogórek 1 czerwona papryka 2 cebule dymki 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżeczki suszonego chili Garść natki pietruszki, drobno posiekanej Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z KASZY GRYCZANEJ, BURAKÓW I CEBULI

    200 gramów kaszy gryczanej Lestello 1 duży burak 1 duża cebula 1 marchewka Pół łyżeczki majeranku Sól Pieprz 2 łyżki oleju
    Zobacz więcej
  • PASTA ŚNIADANIOWA Z GROCHU I MARCHEWKI

    Półtorej szklanki grochu Lestello 2 małe marchewki 1 pietruszka 50 gramów jogurtu greckiego Pół łyżeczki curry Szczypta cynamonu Sól Pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek
    Zobacz więcej
  • KUSKUS NA ZIELONO Z GRANATEM I MIĘTĄ

    1 opakowanie kaszy kuskus Lestello Pęczek świeżej mięty Garść liści szpinaku 1 owoc granatu Pół łyżeczki suszonej bazylii 2 łyżki oliwy z oliwek Sok wyciśnięty z 2 limonek Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • KOTLECIKI Z ZIELONEJ SOCZEWICY I WARZYW

    300 gramów zielonej soczewicy Lestello 2 marchewki 1 pietruszka Połowa selera 2 jajka 2 łyżki bułki tartej Pół łyżeczki suszonego lubczyku Pół łyżeczki mielonej suszonej wędzonej papryki Sól Pieprz Olej do smażenia
    Zobacz więcej
  • LEKKA SAŁATKA Z KASZY BULGUR Z GROSZKIEM I KUKURYDZĄ

    200 gramów kaszy bulgur Lestello 1 mała czerwona cebula Pół szklanki zielonego groszku Pół szklanki kukurydzy Pół pęczka natki pietruszki 2 łyżki oleju rydzowego Sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z JAJKIEM, RYŻEM I RYBĄ

    1 opakowanie ryżu białego długiego Lestello 8 jajek 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy dijon Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • TORT CZEKOLADOWY Z MALINAMI NA MĄCE GRYCZANEJ

    Biszkopt: 250 gramów masła 250 gramów cukru 350 gramów kaszy gryczanej Lestello 2 łyżeczki cukru waniliowego 6 jajek Szczypta soli Nadzienie: 200 ml śmietany kremówki 125 gramów gorzkiej czekolady 25 gramów gorzkiej czekolady 50 gramów serka mascarpone Półtorej szklanki mrożonych malin
    Zobacz więcej
  • KASZA GRYCZANA Z ZIELONYM GROSZKIEM, CZARNYMI OLIWKAMI I KUKURYDZĄ

    300 gramów kaszy gryczanej białej Lestello Szklanka zielonego groszku Szklanka kukurydzy 2 łyżki pokrojonego drobno szczypioru 10 czarnych oliwek 2 łyżki oleju lnianego Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • KASZA JĘCZMIENNA Z BOBEM, PISTACJAMI I TYMIANKIEM

    200 gramów kaszy jęczmiennej Lestello 1 szklanka mrożonego bobu Garść pistacji 2 łyżki poszatkowanego świeżego tymianku 2 łyżki oliwy z oliwek Sok z połowy limonki Pół łyżeczki pieprzu ziołowego Sól
    Zobacz więcej
  • KASZA JĘCZMIENNA Z BOBEM, PISTACJAMI I TYMIANKIEM

    200 gramów kaszy jęczmiennej Lestello 1 szklanka mrożonego bobu Garść pistacji 2 łyżki poszatkowanego świeżego tymianku 2 łyżki oliwy z oliwek Sok z połowy limonki Pół łyżeczki pieprzu ziołowego Sól
    Zobacz więcej
  • KASZA BULGUR Z ZIELONA SOCZEWICĄ, KUKURYDZĄ, POMIDORAMI I MARCHEWKĄ Z DRESSINGIEM Z MANGO

    200 gramów kaszy bulgur Lestello Pół szklanki kukurydzy Pół szklanki zielonej soczewicy Lestello 2 pomidory 1 mała marchewka 1 cebula 3 łyżki soku z mango 1 łyżka drobno posiekanej mięty Sól Pieprz 2 łyżki oleju
    Zobacz więcej
  • SMAŻONA FASOLA Z CHORIZO, SZPINAKIEM I JAJKAMI

    1 szklanka drobnej fasoli Lestello 150 gramów kiełbasy chorizo 2 łyżki masła 2 łyżki krojonych pomidorów w zalewie Garść szpinaku 1 mała cebula 3 jajka Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • LEKKA SAŁATKA Z KASZY JĘCZMIENNEJ I CUKINII

    200 gramów kaszy jęczmiennej perłowej Lestello Pół cukinii 1 marchewka Gotowy mix sałat Sól Pieprz 1 łyżka octu jabłkowego 2 łyżki oleju rydzowego Szczypta cynamonu
    Zobacz więcej
  • RISOTTO ZE SZPARAGAMI I PARMEZANEM

    Pół szklanki ryżu basmati Lestello 1 pęczek zielonych szparagów 1 cebula 1 ząbek czosnku 6 łyżek masła 700 ml bulionu warzywnego 40 ml białego wina 30 gramów tartego parmezanu Sól morska Pieprz 1 łyżka oliwy extra vergine
    Zobacz więcej
  • BEZGLUTENOWY CHLEBEK BANANOWY

    250 gramów płatków owsianych 100 gramów cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 80 ml oleju kokosowego 5 dojrzałych bananów 3 łyżeczki cynamonu ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżki kakao Szczypta soli i pieprzu
    Zobacz więcej
  • BURGERY Z BURAKÓW I CZERWONEJ FASOLI

    2 szklanki czerwonej fasoli Lestello 2 buraki Szklanka płatków owsianych 2 szklanki mleka Pół łyżeczki mielonej wędzonej papryki Pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki Sól Pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek
    Zobacz więcej
  • SMOOTHIE BANANOWE Z PŁATKAMI OWSIANYMI I MIGDAŁAMI

    Pół szklanki płatków owsianych Lestello Garść migdałów 2 banany 1 łyżka miodu Szczypta cynamonu 2 szklanki jogurtu naturalnego 0%
    Zobacz więcej
  • GOŁĄBKI Z KASZĄ GRYCZANĄ I SEREM W SOSIE POMIDOROWO – PAPRYKOWYM

    Gołąbki: 2 średnie kapusty włoskie 400 gramów kaszy gryczanej Lestello 2 cebule 1 jajko 250 gramów sera białego 1 litr bulionu warzywnego Olej do smażeni Sól Pieprz Sos pomidorowo – paprykowy: 1 duża czerwona papryka 10 pomidorów 2 łyżki cukru 500 ml bulionu warzywnego Sól Pieprz Olej do smażenia 1 cebula 2 ząbki czosnku
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ, KURCZAKIEM I ORZECHAMI

    350 gramów piersi z kurczaka 250 gramów fasoli czerwonej Lestello Pół szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich 100 gramów ananasa z puszki 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu 0% Sól Pieprz Natka pietruszki do dekoracji
    Zobacz więcej
  • PŁATKI RYŻOWE PO INDYSJKU

    60 gramów płatków ryżowych Lestello 2 łyżki oleju Szczypta asfarydy Garść drobno posiekanych orzeszków ziemnych nie solonych i nie prażonych Drobno posiekana cebula Pół łyżeczki gorczycy Pół łyżeczki kuminu Pół łyżeczki kurkumy 2 zielone papryczki chilli 1 łyżeczka cukru Sól Pieprz Ćwiartka cytryny
    Zobacz więcej
  • WIOSENNA SAŁATKA Z CZERWONEJ FASOLI

    2 szklanki czerwonej fasoli Lestello 2 garście rukoli 8 pomidorków koktajlowych 50 gramów sera corregio 2 łyżki oliwy z oliwek Sok wyciśnięty z połowy cytryny Pół łyżeczki suszonego oregano Szczypta soli Szczypta pieprzu
    Zobacz więcej
  • BATATY FASZEROWANE QUINOA I CIECIERZYCĄ

    Szklanka ciecierzycy Lestello 2 duże bataty 1 szklanka kaszy quinoa 4 łyżki oleju 1 łyżeczka suszonej wędzonej papryki Pół łyżeczki cynamonu Pół łyżeczki kurkumy Pół łyżeczki suszonego oregano Pół łyżeczki suszonego majeranku Sól Pieprz Pół pęczka natki pietruszki
    Zobacz więcej
  • PŁATKI JĘCZMIENNE Z KARMELIZOWANYM BANANEM

    2 szklanki płatków jęczmiennych Lestello 500 ml mleka ryżowego 2 banany 2 łyżki masła 3 łyżki miodu
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ, CZERWONA PAPRYKĄ, BROKUŁAMI I QUINOA

    Szklanka fasoli czerwonej Lestello Pół szklanki kaszy quinoa 1 czerwona papryka 6 różyczek brokułów Sok z połowy cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek Pół pęczka natki pietruszki Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • KOKTAJL OWSIANO – BANANOWY

    Pół szklanki płatków owsianych Lestello 1 szklanka maślanki 1 banan Pół awokado 2 łyżeczki lnu złocistego
    Zobacz więcej
  • CZEKOLADOWE KULECZKI Z PŁATKAMI OWSIANYMI I WIÓRKAMI KOKOSOWYMI

    200 gramów masła 200 gramów cukru pudru 200 gramów płatków owsianych 100 gram daktyli 4 łyżki płynnego miodu 4 łyżki kakao 150 gramów wiórków kokosowych
    Zobacz więcej
  • PROSTA SAŁATKA Z KUSKUSEM, KREWETKAMI I CUKINIĄ

    150 gramów kaszy kuskus Lestello 8 krewetek Połowa cukinii Sok z 1 cytryny 1 łyżeczka octu ryżowego Sól Pieprz 1 łyżeczka startego imbiru 2 łyżeczki oleju arachidowego Olej sezamowy do smażenia
    Zobacz więcej
  • RISOTTO Z DYNI

    1 opakowanie ryżu basmati Lestello 500 gramów mrożonej dyni w kostce 2 łyżki masła 1 litr bulionu warzywnego 1 cebula Oliwa z oliwek 100 gramów parmezanu 2 ząbki czosnku Pół łyżeczki imbiru Pół łyżeczki cynamonu
    Zobacz więcej
  • KASZA GRYCZANA Z PIECZARKAMI I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

    250 gramów kaszy gryczanej Lestello 150 gramów małych pieczarek Garść zielonej fasolki szparagowej 2 łyżki masła Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • ZUPA Z CIECIORKĄ

    1 szklanka ciecierzycy Lestello 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 1 por 3 ziemniaki 3 łyżki startego parmezanu 2 łyżki koncentratu pomidorowego Oliwa z oliwek Czosnek granulowany 1 liść laurowy Sól kolendra
    Zobacz więcej
  • KOTLETY Z CIECIERZYCY I CUKINII

    250 gramów ciecierzycy Lestello 1 cukinia 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki maki ziemniaczanej Pół pęczka natki pietruszki Szczypta kurkumy Sól Pieprz Olej do smażenia
    Zobacz więcej
  • PLACKI Z GROCHU I CZERWONEJ CEBULI

    150 gramów grochu Lestello 100 gramów czerwonej cebuli, bardzo drobno posiekanej Pół czerwonej papryki 3 ząbki czosnku 1 jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki Sól i pieprz
    Zobacz więcej
  • ŻÓŁTY RYŻ Z CZARNYMI OLIWKAMI I WARZYWAMI

    2 szklanki ryżu Basmati Lestello Garść czarnych oliwek 5 pomidorków koktajlowych Połowa czerwonej papryki 2 łyżki mrożonego zielonego groszku 1 łyżeczka kurkumy 2 łyżeczki curry 8 listków świeżego rozmarynu 3 łyżki oleju 3 szklanki bulionu warzywnego Sól i pieprz
    Zobacz więcej
  • ODŚWIEŻAJĄCA SAŁATKA Z CIECIERZYCĄ I OGÓRKIEM

    1 opakowanie ciecierzycy Lestello 2 świeże ogórki Sok z 1 limonki Sok z 1 cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka curry
    Zobacz więcej
  • BROWNIE JAGLANE Z MASŁEM ORZECHOWYM

    500 gramów ugotowanej kaszy jaglanej Lestello 70 gramów mąki pełnoziarnistej 100 gramów brązowego cukru 100 gramów masła orzechowego 4 łyżki kakao 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oliwy z oliwek Garść mocno zmielonych orzechów
    Zobacz więcej
  • SMALEC Z BIAŁEJ FASOLI

    2 cebule 1 duże jabłko 2 ząbki czosnku 300 gramów białej Fasoli typu Jaś Lestello 1 łyżka majeranku 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżeczka oregano 2 łyżki oleju Pieprz i sól
    Zobacz więcej
  • RYŻ NA OSTRO Z KREWETKAMI

    2 szklanki ryżu Lestello 1 ostra papryczka chili 15 małych krewetek Ząbek czosnku 6 pomidorków cherry 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku 1 łyżka drobno posiekanego koperku Oliwa do smażenia 1 łyżeczka wędzonej mielonej papryki Sól i pieprz Ćwiartka cytryny
    Zobacz więcej
  • MINI TARTY JAGLANE Z NADZIENIEM Z BANANÓW

    Ciasto: ½ szklanki mąki pszennej 1 i ½ szklanki kaszy jaglanej 60 gramów masła 1 jajko 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego Nadzienie: 2 banany ½ cytryny 1 żółtko 200 gramów serka homogenizowanego 100 gramów serka mascarpone 1 łyżka cukru 2 łyżeczki żelatyny  
    Zobacz więcej
  • KASZA BULGUR ZAPIEKANA Z PIECZARKAMI

    300 gramów kaszy bulgur Lestello 1 cebula 200 gramów pieczarek 1 ½ litra bulionu warzywnego 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki Sól i pieprz Olej do smażenia
    Zobacz więcej
  • ODŚWIEŻAJĄCA SAŁATKA Z CIECIERZYCĄ I CZERWONĄ FASOLĄ

    150 gramów ciecierzycy Lestello 100 gramów czerwonej fasoli Lestello ½ selera naciowego 1 duży pomidor Garść świeżej mięty Garść świeżej natki pietruszki Sok z połowy limonki Sok z połowy cytryny Pół łyżeczki pieprzu kolorowego Pół łyżeczki suszonej kolendry 2 łyżki oliwy z oliwek Sól
    Zobacz więcej