• Wafle gryczane bio 110g

    Wafle gryczane ekologiczne wyprodukowane w 100% z ekologicznej kaszy gryczanej. Nie zawierają aromatów, dodatkowych surowców czy konserwantów. Oprócz cennych węglowodanów złożonych zawierają dużo białka o wysokiej wartości odżywczej – są bogate w lizynę i tryptofan, których nasz organizm sam nie potrafi wytwarzać. Ponadto wafle gryczane ekologiczne zawierają sporo kwasu foliowego i cynku. Są również bogate w mangan, potas i fosfor, dzięki którym nasz organizm może prawidłowo funkcjonować. Jest cennym źródłem witaminy P, zwanej rutyną, która wzmacnia i uszczelnia naczynia krwionośne. Ponieważ nie zawiera glutenu może być stosowana w diecie bezglutenowej. 100% ekologiczne Idealne jako przekąska lub baza do kanapek.
    Zobacz więcej
  • Wafle ryżowe bio w czekoladzie deserowej 72g

    Wafle ryżowe wytwarzane są w 100% z naturalnego ryżu brązowego polane prawdziwą czekoladą. Brązowy ryż jest niepolerowany, stąd w odróżnieniu od białego ma o wiele więcej dobroczynnych dla naszego organizmu właściwości pełnego ziarna. Wafle ryżowe zawierają węglowodany złożone, które są jednym z głównych źródeł energii w żywieniu człowieka. Są również cennym źródłem błonnika, który wspomaga pracę układu pokarmowego. Wafle ryżowe ekologiczne w czekoladzie deserowej nie zawierają glutenu dlatego mogą być spożywane przez osoby chorujące na celiakię i stosujące dietę bezglutenową. Opakowanie zawiera 4 sztuki wafli. 100% ekologiczne Wafle ryżowe połączone ze smakiem czekolady to idealna przekąska zarówno w pracy, w domu jak i w szkole. 
    Zobacz więcej
  • Kasza jaglana bio 500g

    Otrzymywana z łuskanego ziarna prosa, najstarszego uprawianego gatunku zboża. Jest produktem lekkostrawnym, więc nadaje się do spożycia dla wszystkich cierpiących na zaburzenia przewodu pokarmowego. Kasza jaglana ekologiczna zawiera rzadko występującą w produktach spożywczych krzemionkę, mającą leczniczy wpływ na stawy, a także korzystnie wpływa na wygląd skóry, paznokci i włosów. Kasza jaglana ma właściwości wysuszające i antywirusowe dlatego jaglankę podaje się przy przeziębieniu i zapaleniu górnych dróg oddechowych. Jako jedyna wśród kasz jest zasadotwórcza. Ponadto jest źródłem witamin z grupy B (B1, B2, B6) oraz niacyny, składników mineralnych: magnezu, żelaza, fosforu, cynku oraz miedzi. Ugotowana na sypko, jest znakomitym dodatkiem do duszonych mięs. Idealnie nadaje się do zagęszczania zup i zapiekanek. Doskonale smakuje na słodko z owocami, bakaliami czy jogurtem.
    Zobacz więcej
  • Kasza jaglana Bio 4×100 g

    Otrzymywana z łuskanego ziarna prosa, najstarszego uprawianego gatunku zboża. Jest produktem lekkostrawnym, więc nadaje się do spożycia dla wszystkich cierpiących na zaburzenia przewodu pokarmowego. Kasza jaglana zawiera rzadko występującą w produktach spożywczych krzemionkę, mającą leczniczy wpływ na stawy, a także korzystnie wpływa na wygląd skóry, paznokci i włosów. Kasza jaglana ma właściwości wysuszające i antywirusowe dlatego jaglankę podaje się przy przeziębieniu i zapaleniu górnych dróg oddechowych. Jako jedyna wśród kasz jest zasadotwórcza. Ponadto jest źródłem witamin z grupy B (B1, B2, B6) oraz niacyny, składników mineralnych: magnezu, żelaza, fosforu, cynku oraz miedzi. Ugotowana na sypko, jest znakomitym dodatkiem do duszonych mięs. Idealnie nadaje się do zagęszczania zup i zapiekanek. Doskonale smakuje na słodko z owocami, bakaliami czy jogurtem.
    Zobacz więcej
  • Pszenica ekspandowana 80 g

    Ekspandowanie czyli puffing to poddanie ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem bez dodatku substancji chemicznych. Do puffingu używa się całych ziaren zbóż, stąd produkty ekspandowane zachowują większość cennych składników odżywczych znajdujących się w ziarnie. Dzięki procesowi puffingu produkt posiada atrakcyjną złocistą barwę i przyjemny aromat prażonego zboża. Pszenica ekspandowana to idealna przekąska lub dodatek do śniadania. Doskonale komponuje się z mlekiem, jogurtem lub owocami.
    Zobacz więcej
  • Proso ekspandowane 100 g

    Ekspandowanie czyli puffing to poddanie ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem bez dodatku substancji chemicznych. Do puffingu używa się całych ziaren zbóż, stąd produkty ekspandowane zachowują większość cennych składników odżywczych znajdujących się w ziarnie. Dzięki procesowi puffingu produkt posiada atrakcyjną jasnożółtą barwę. Proso ekspandowane to idealna przekąska lub dodatek do śniadania. Doskonale komponuje się z mlekiem, jogurtem lub owocami.
    Zobacz więcej
  • Gryka ekspandowana 60 g

    Ekspandowanie czyli puffing to poddanie ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem bez dodatku substancji chemicznych. Do puffingu używa się całych ziaren zbóż, stąd produkty ekspandowane zachowują większość cennych składników odżywczych znajdujących się w ziarnie. Dzięki procesowi puffingu produkt posiada atrakcyjną jasną barwę i przyjemny aromat prażonej gryki. Gryka ekspandowana to idealna przekąska lub dodatek do śniadania. Doskonale komponuje się z mlekiem, jogurtem lub owocami.
    Zobacz więcej
  • Owies ekspandowany 220 g

    Ekspandowanie czyli puffing to poddanie ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem bez dodatku substancji chemicznych. Do puffingu używa się całych ziaren zbóż, stąd produkty ekspandowane zachowują większość cennych składników odżywczych znajdujących się w ziarnie. Dzięki procesowi puffingu produkt posiada atrakcyjną złocistą barwę i przyjemny aromat prażonego zboża. Owies ekspandowany to idealna przekąska lub dodatek do śniadania. Doskonale komponuje się z mlekiem, jogurtem lub owocami.
    Zobacz więcej
  • Kasza gryczana biała Bio 500g

    Kasza gryczana biała powstaje z obłuszczonego ziarna gryki, należy więc do produktów niskoprzetworzonych, stąd najbardziej wartościowych. Ponieważ nie została poddana prażeniu cechuje ją kremowa barwa i delikatny smak i aromat. Kasza gryczana biała BIO jest bogatym źródłem błonnika, czyli zbawiennej grupy substancji pochodzenia roślinnego, wspomagających pracę jelit, proces trawienia oraz wydalania. Zawiera również kwas foliowy, pomyślnie wpływający na układ nerwowy, pokarmowy oraz mózg. Zawartość potasu ma równie istotne znaczenie, ponieważ bierze on udział w transporcie składników odżywczych do wnętrza komórek. To także niezbędny element w poprawnej pracy mięśni. Co więcej, kasza biała gryczana BIO jest bogata również w magnez, mangan, fosfor, cynk i miedź. Dzięki tym wartościom zadba o nasz metabolizm, kondycję kości oraz układ odpornościowy. Kasza gryczana biała poleca się na obiad, lunch, a nawet deser – w formie ciasta lub babeczki.
    Zobacz więcej
  • Kasza gryczana Bio 4×100

    Nasza Kasza gryczana bio jest wyjątkowym produktem , który charakteryzuje się krótkim czasem gotowania (tylko 8 minut). Efekt ten uzyskano poddając grykę specjalnemu procesowi prażenia na parze pod wysokim ciśnieniem. Proces ten nadaje kaszy piękną brunatno-brązową barwę oraz wyrazisty i niepowtarzalny smak i aromat. Swoje wyjątkowe walory smakowe kasza zawdzięcza przede wszystkim najwyższej jakości gryce ekologicznej. Ponadto kasza ta jest źródłem cennego błonnika pokarmowego oraz magnezu.
    Zobacz więcej
  • Kasza gryczana Bio 500g

    Nasza Kasza gryczana bio jest wyjątkowym produktem , który charakteryzuje się krótkim czasem gotowania (tylko 8 minut). Efekt ten uzyskano poddając grykę specjalnemu procesowi prażenia na parze pod wysokim ciśnieniem. Proces ten nadaje kaszy piękną brunatno-brązową barwę oraz wyrazisty i niepowtarzalny smak i aromat. Swoje wyjątkowe walory smakowe kasza zawdzięcza przede wszystkim najwyższej jakości gryce ekologicznej. Ponadto kasza ta jest źródłem cennego błonnika pokarmowego oraz magnezu.
    Zobacz więcej
  • Wafle ryżowe 110g

    Wafle ryżowe wytwarzane są w 100% z ekologicznego ryżu brązowego. Brązowy ryż jest niepolerowany, stąd w odróżnieniu od białego ma o wiele więcej dobroczynnych dla naszego organizmu właściwości pełnego ziarna. Wafle ryżowe zawierają węglowodany złożone, które są jednym z głównych źródeł energii w żywieniu człowieka. Są również cennym źródłem błonnika, który wspomaga pracę układu pokarmowego i który pęczniejąc w żołądku zatrzymuje uczucie sytości na dłużej. Z tego względu jest polecany wszystkim pragnącym zachować szczupłą sylwetkę. Wafle ryżowe nie zawierają glutenu dlatego mogą być spożywane przez osoby chorujące na celiakię i stosujące dietę bezglutenową. Wafle ryżowe to idealna przekąska szczególnie dla osób aktywnych. Z powodzeniem zastępują tradycyjne pieczywo, łatwo zaspokoić nimi głód między posiłkami.
    Zobacz więcej